• Over Jaap

 • Jaap Bressers (1983) heeft van jongs af aan een doel: alles uit het leven halen. Aanvankelijk doet hij dat door het liefst zo hard mogelijk te werken om zijn droom te verwezenlijken: topmanager worden na zijn studie Internationaal Management. Op zijn 21e verandert alles. Een frisse duik in zee loopt uit op een hoge dwarslaesie. Na een zware revalidatieperiode besluit Jaap zijn leven een totaal andere draai te geven.

  Nieuwe talenten aanboren

  Hij boort nieuwe talenten aan. Aanvankelijk als tonprater ‘Joop Antiloop’ met carnaval, laat hij met veel humor zijn omgeving weten dat hij misschien wel in een rolstoel zit, maar nog wel gewoon Jaap is. Na die eerste kennismaking met het podium weet Jaap dat daar zijn toekomst ligt. Vier jaar lang treedt hij op als Nederlands eerste Sitdown Comedian in bijna alle grote theaters van Nederland en op festivals als Laughing Matters en Lowlands. In België, Duitsland en Denemarken geeft hij Engelstalige shows.

  De kracht van het kleine

  Tegenwoordig treedt hij vooral op voor het bedrijfsleven. Jaap heeft veel meegemaakt, maar vooral ook veel geleerd. Die kennis deelt hij met zijn publiek. Hij linkt pakkende, persoonlijke verhalen aan uitdagingen in organisaties en weet zo als geen ander mensen te raken en vermaken. Een unieke mix van inhoud, inspiratie en op het juiste moment ontspannen humor. Met als rode draad: de kracht van het kleine. Hoe maak je het verschil voor jezelf en voor de klant? Hoe groot die kracht van het kleine is, ontdekte Jaap dankzij broeder Carlos, de Portugese broeder die hem met een klein gebaar weer de kracht gaf om door te gaan. Niet voor niets zijn Carlosmomentjes een begrip voor iedereen die Jaap wel eens heeft meegemaakt.

  De Glimlach-test

  Jaap laat zien hoe jij op jouw manier het verschil kan maken en daarvoor hoef je zeker niet hard(er) te gaan werken. Doe de glimlach-test: gaan je mondhoeken krullen van wat je doet? Dan kun je ook de meeste toegevoegde waarde leveren. Gewoon door anders te kijken en te doen. Doorbreek het bekende ‘We doen het altijd zo’. Want door op routine te blijven draaien, is er geen ruimte om te kijken naar hoe je op een simpele manier waarde kan toevoegen. Doe het eens anders. Niet omdat de oude manier verkeerd was, maar misschien omdat het in de huidige tijd wel beter, leuker of met meer toegevoegde waarde kan.

  Jaap spreekt tijdens zijn presentaties graag over de volgende onderwerpen:
  * Omgaan met verandering: van tegenslagen naar succes
  * Klantgerichtheid: de klant echt zien en verrassen
  * Leiderschap: hoe geef je zelf het goede voorbeeld?
  * Zorg: naar meer klant en minder patiënt
  * Motivatie / Inspiratie: het benutten van je talenten en je mogelijkheden
  * Duurzaamheid: met een glimlach het verschil maken

  Jaap schreef ook het best verkochte managementboek van 2015 en 2016. Daarnaast is zijn huis en bedrijf volledig co2 neutraal, duurzaam verbouwd en zelfs energiepositief (hij levert meer duurzame stroom terug aan het net dan hij zelf verbruikt). Ook levert zijn nieuwe boek een positieve bijdrage aan het milieu.

  Belevenis

  Elke presentatie van Jaap is op maat gemaakt. Samen kijken we naar waar jullie vraag ligt en van daaruit creëren we een pakkende presentatie die mensen raakt en vermaakt. Dat maakt elk optreden tot een belevenis.

  Vraag vrijblijvend meer informatie aan

   

  ‘Waar een wiel is, is een weg!’