Sociaal ondernemer

Waarde toevoegen met een glimlach

Al tijdens zijn studie wilde Jaap weten hoe je waarde breder kunt trekken dan alleen economisch, vanuit het idee: als je je alleen focust op financiën, dan loop je het leven mis. En nog simpeler: je kan geen 10 biefstukken tegelijk eten. Vaak is delen fijner.

Jaap leeft zijn boodschap van hoe je zelf een bijdrage kan leveren. Simpel en met een glimlach. Dat leidde hem naar het pad van sociaal ondernemer. Geld verdienen door niet hard(er) te werken, maar door waarde toe te voegen. Want juist ook het gevoel dat je iets moois aan het doen bent en bijdraagt aan een mooiere wereld, zorgt voor de glimlach.

Carlosmomentjes Stichting: klein gebaar, groot geluk

de Carlosmomentjes stichtinG

Geluk groeit als je het deelt! Er gaat zoveel kracht, waarde en positiviteit uit van de Carlosmomentjes, die wil Jaap niet alleen voor zichzelf houden. Vanuit de Carlosmomentjes stichting houdt hij zich al jaren bezig met onder meer gratis lespakketten voor kinderen, een gratis Geluksapp en de oprichting van het Carlosmomentjeshuis. Zodat echt iedereen kan kennismaken met de kracht van het kleine.

Duurzame keuzes

Bijdragen aan een mooie wereld, dat doet Jaap ook door duurzame keuzes te maken. Zo leeft en werkt hij vanuit een energiepositief kantoor: volledig co2 neutraal, duurzaam verbouwd en hij levert meer duurzame stroom terug aan het net dan hij zelf verbruikt. Voor klanten staat er een elektrische laadpaal voor de deur om gratis de auto te laden. Jaap is dus een spreker waar je écht energie van krijgt, ook buiten de zaal.

laadpaal energie positief
duurzaamboek-klimaatpositief-pakjecarlosmoment

Eerste klimaatpositieve boek ter wereld

De boeken van Jaap zijn de eerste klimaatpositieve boeken ter wereld: zo milieuvriendelijk geproduceerd dat je, zelfs als je ze in de kast laat staan, al bijdraagt aan een beter milieu. Jaap laat bijvoorbeeld per druk zestien nieuwe bomen planten. Inmiddels staat er al een bos van een kleine 300 bomen.