Op zoek naar een goede spreker?

Wat maakt een goede spreker?

Jouw event valt of staat met de juiste interessante spreker. Maar waar moet een goede spreker eigenlijk aan voldoen? Hoe kies je voor jouw event, congres of themadag de beste spreker? Dat begint uiteraard bij de boodschap die je wilt uitstralen met je event. Of het nu gaat om een regionaal kleinschalig event of een groot landelijk congres. Het overkoepelende thema en de boodschap blijven even belangrijk. De eerste stap bij het inhuren van een goede spreker is dan ook: iemand kiezen die past bij het thema.

Een interessante spreker trekt publiek

Naast die eerste stap – een spreker met een boodschap die aansluit bij het thema van het programma – gaat het uiteraard om de stijl van de presentatie. Een spreker weet een verhaal zo over te brengen dat het mensen echt raakt. Vanuit eigen ervaring, met humor, emotie en voorbeelden die voor iedereen herkenbaar en tegelijk verrassend zijn. Een goede spreker beheerst de kunst om zijn timing en tempo af te stemmen op het publiek. Hij voelt de stemming aan in de zaal en speelt daar zo op in, dat mensen het gevoel hebben dat zijn verhaal over hen gaat en zich betrokken voelen. Zo’n echt goede spreker met een waardevolle en interessante boodschap werkt als een publieksmagneet. De juiste spreker draagt er dan ook aan bij, dat mensen willen komen naar het event en ook langer blijven. En dat draagt weer bij aan de impact die je met het event maakt.

Welke elementen zijn belangrijk voor een het boeken van een spreker?

  • Affiniteit met het thema: hoe meer je als spreker bekend met het onderwerp of met het onderliggende doel van het event, hoe enthousiaster, overtuigender je jouw verhaal kunt overbrengen. Een zaal voelt deze betrokkenheid.
  • Emotie: een bevlogen spreker spreekt met een gepaste emotie en brengt een gevoel over op de zaal. Zodat mensen niet alleen worden vermaakt, maar ook geraakt.
  • Interactie: een spreker die alleen maar ‘uitzendt’ is vermoeiend om naar te luisteren. Interactie met de zaal zorgt ervoor dat het publiek actief betrokken blijft en zorgt voor een prettige dynamiek met de zaal.

 

Een goede spreker weet al deze factoren op de juiste manier te combineren. Benieuwd of Jaap Bressers de juiste toon kan brengen voor jouw event? Neem vrijblijvend contact op, hij denkt graag met je mee.