Een Spreker Voor de Zorg

Jaap Bressers dé spreker over gezondheid en zorg

Een van de thema’s die Jaap Bressers bijzonder na aan het hart liggen, is de zorg. Op zijn 21e loopt Jaap na een duik in zeen een hoge dwarslaesie op en belandt in een rolstoel. Een gebeurtenis die zijn leven een totaal andere wending geeft. Na een zware revalidatieperiode besluit hij dat hij wil bijdragen aan een mooiere wereld en echt een verschil wil maken. Als spreker weet Jaap zijn persoonlijke ervaring met de zorg op inspirerende wijze te vertalen naar uitdagingen binnen elke organisatie. Want iedere verandering, groot of klein, vraagt kracht en doorzettingsvermogen. Voor elke zorgorganisatie is zijn verhaal nog eens extra herkenbaar en inspirerend. Met de toenemende druk op de zorg van het bovendien steeds belangrijker dat zorgmedewerkers niet alleen effectiever en efficiënter samenwerken, maar ook goed voor zichzelf zorgen. En dat ze de aandacht en waardering krijgen die ze verdienen. Voor duurzame inzetbaarheid en zorg die voor de patiënt en de medewerkers echt het verschil maakt.

Spreken voor en over de zorg: het draait om echte aandacht!

Zorg is mensenwerk. De kracht zit in het centraal stellen van de patiënt met een mensgerichte aanpak. Dat kan alleen als je voorbij de aandoening kunt kijken naar de mens achter het ziektebeeld en je verplaats in wat diegene echt nodig heeft. Als ervaringsdeskundige weet Jaap precies wat echte aandacht in de zorg voor je kan doen. Het gevoel van hulpeloosheid kan je volledig overvallen en je kunt je daarin compleet verliezen. De combinatie van de juiste begeleiding, stimulans én eigen motivatie kan juist iemand op het spoor naar herstel zetten. Een ander helpen vraagt om passie.

Passie voor het vak en de drive om iedere patiënt de beste zorg te bieden. De toegenomen werkdruk, protocollen en regeltjes maken het soms lastig voor zorgmedewerkers om hun eigen toegevoegde waarde te blijven zien. Huur je Jaap in als spreker mensgerichte zorg, dan ben je verzekerd van een indrukwekkend en inspirerend optreden.

Jaap kan als geen ander zware onderwerpen zo brengen dat er ook ruimte om te lachen om herkenbare situaties. Zorgmedewerkers ervaren weer waarom ze kozen voor de zorg en hoe zij juist met kleine dingen echt een verschil maken.

Goed zorgen voor een ander, begint met zorg voor jezelf

De druk op de gezondheidszorg is enorm en wordt de komende jaren alleen maar groter. Door de toenemende levensverwachting, de krapte op de arbeidsmarkt, mondigere patiënten en de opkomst van epidemieën. Van groot belang is dan ook om als zorgmedewerkers goed te blijven zorgen voor jezelf en elkaar. Als spreker voor de zorg maakt Jaap dit vraagstuk bespreekbaar. Hoe vind je de balans tussen zorg en privé, tussen inspanning en weer opladen? Jaap is de spreker in de zorg voor iedereen die zijn team wil versterken, mensen het beste uit zichzelf wil laten halen en hen gewoon ook eens lekker te laten lachen om herkenbare situaties.

Benieuwd of Jaap dé spreker kan zijn voor jullie event? Stuur een mail of bel om eens vrijblijvend te sparren over de mogelijkheden. Zijn presentaties zijn ook te combineren met een interactieve workshop of masterclass.