Spreker Leiderschap

hoe breng je mensen in beweging?

In je eentje het bedrijf of afdeling runnen, alle verantwoordelijkheid dragen en overal bovenop zitten, is zelfs voor een superman of -vrouw niet te doen. We moeten tegenwoordig zoveel ballen tegelijk in de lucht houden, dat we het gevoel hebben dat we overlopen. Het kan anders. Door alle potentie in het bedrijf te benutten, krijg je als leidinggevende zelf meer ruimte en overzicht – juist ook in de drukke tijden – en vergroot je de resultaten. Twee weten tenslotte meer dan één. En honderd weten nog veel meer.

Van controle naar vertrouwen

Toch is dit in de praktijk lastig. Maar al te vaak zijn procedures en protocollen leidend. Terwijl een protocol toch echt bedacht is als middel en geen doel. Om te ervaren dat protocollen soms hun doel voorbijschieten, hoef je maar een helpdesk te bellen en iemand aan de lijn te krijgen die keurig zijn lijstje afwerkt, maar daarmee jou niet helpt. Ruil controle in voor vertrouwen en verbaas je over de mogelijkheden.

Het verschil maken, begint bij jou!

Als spreker inspirerend leiderschap helpt Jaap je graag om het maximale uit jezelf en je medewerkers of collega’s te halen. Hij laat op een humoristische en inspirerende manier zien hoe je door zelf het goede voorbeeld te geven, mensen in beweging krijgt. En je krijgt meteen de tools om alle potentie die erin zit, er ook echt uit te halen. Bijvoorbeeld door een veilige en vrije omgeving te creëren waarin mensen met ideeën durven te komen om zelf kleine dingen te veranderen.

Video afspelen
Video afspelen
“Van lijden naar leiden”
“From Suffering to Leading”

Van orders uitvoeren naar eigen verantwoordelijkheid nemen

De lezing inspirerend leiderschap is bedoeld om management effectiever en leuker te maken. Als je boven je medewerkers gaat staan, voeren ze weliswaar je orders uit, maar ook niet meer dan dat. Zodra je naast je personeel gaat staan, nemen ze zelf verantwoording voor hun werkzaamheden en gaan zelf op zoek naar verbeteringen. Dan komt er creativiteit los. Als manager hou je het totaaloverzicht en zet de kaders uit. De medewerkers geven zelf invulling aan die kaders. Breng mensen in beweging om hun eigen rol en regie te pakken. Zo komt ieders toegevoegde waarde het beste tot zijn recht. En hoef je minder ballen in de lucht te houden.

Wilt u Jaap ook een keer inhuren als spreker over inspirerend leiderschap? De presentatie is uit te breiden met een interactieve workshop of masterclass.

“Het effect van dagenlange training zou er niet in de buurt komen.”

enthousiast of nieuwsgierig geworden?