• Spreker omgaan met verandering

 • Omgaan met verandering: tegenslag of kans op vernieuwing?

  Nodigt u Jaap Bressers uit als gastspreker voor uw bijeenkomst of evenement, dan geeft u uw publiek veel meer dan alleen een aansprekend en humoristisch optreden. Op inspirerende en beeldende wijze vertelt Jaap over het realiseren van je doelen, het najagen van je dromen en het omgaan met tegenslagen. Wat u in elk geval niet hoeft te verwachten is een zwaar verhaal. Jaap trad jarenlang op als cabaretier op in de Nederlandse theaters en die ervaring gebruikt hij graag om de zaal op het juiste moment heerlijk te laten lachen. Zijn presentaties raken, vermaken en inspireren.

  Kies hoe je met verandering omgaat

  Elk mens en dus ook elke organisatie krijgt te maken met veranderingen. Sommige zijn gepland, andere volkomen onverwacht. Er zijn grote veranderingen, zoals een reorganisatie of een fusie, maar ook kleinere veranderingen, zoals een aanpassing in de manier van werken. Een verandering kan voelen als een tegenslag. Ga je met de hakken in het zand en probeer je krampachtig vast te houden aan de oude situatie? Of omarm je de onzekerheid en zie je het als een uitdaging? Jaap weet als geen ander hoe het is om met een plotselinge verandering om te moeten gaan. Kort na zijn ongeluk probeerde hij met alle macht vast te houden aan de oude situatie. Al snel leerde hij dat je blik dan op het verleden gericht blijft, terwijl juist de toekomst zo belangrijk is. Accepteer de verandering en er komt perspectief. “Wat je op je pad krijgt, daar kun je niet altijd voor kiezen, hoe je ermee omgaat gelukkig wel”.

  De toekomst: kleine succesjes vieren

  Door pakkende persoonlijke verhalen te linken aan de uitdagingen in uw organisatie, laat Jaap de aanwezigen weer naar de toekomst kijken. Waarom doe jij wat je doet, wat is je doel? En hoe kom je daar? Door kleine successen te vieren, ga je weer op weg. Heb je een gezamenlijk doel waar je graag wil uitkomen, dan blijkt het ‘hoe’ opeens minder belangrijk. Op een humoristische manier krijgen de bezoekers de tools om er echt voor te gaan. Ze realiseren zich dat zij mooi en belangrijk werk doen dat het verdient er voor te gaan.

  Wilt u Jaap wellicht inhuren als spreker over verandering?
 Hij kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden om uw organisatie op geheel eigen wijze te belichten. Zowel in het Nederlands als Engelstalig.

  Vraag vrijblijvend meer informatie aan

  Bekijk hier alvast een preview van de humoristische en inspirerende lezing ‘omgaan met verandering’ (6.27 min):

   

  Andere thema’s

  U kunt Jaap ook inhuren als inspirerende spreker met humor voor de volgende onderwerpen:
  * Spreker toegevoegde waarde: de klant echt zien
  * Spreker leiderschap: van controle naar vertrouwen
  * Spreker zorg: naar meer klant en minder patiënt
  * Motivatie spreker / Motivational Speaker: het benutten van je talenten en je mogelijkheden
  * Spreker duurzaamheid: de People kant

  Wilt u nog meer toegevoegde waarde van de presentatie en daarna? Kijk dan eens bij ons speciale programma voor cultuurverandering.