• Spreker leiderschap

 • De tijd van hiërarchisch leiderschap is voorbij. Want in je eentje het bedrijf of afdeling runnen, alle verantwoordelijkheid dragen en overal bovenop zitten, is zelfs voor een superman of -vrouw niet te doen. En waarom zou je ook? Door alle verantwoordelijkheid uit handen van het personeel te nemen, benut je slechts een klein deel van alle potentie in het bedrijf. Twee weten meer dan één. En honderd weten nog veel meer.

  Inspirerend leiderschap: van orders uitvoeren naar eigen verantwoordelijkheid nemen

  De lezing inspirerend leiderschap is bedoeld om management effectiever te maken. Als je boven je medewerkers gaat staan, voeren ze weliswaar je orders uit, maar ook niet meer dan dat. Zodra je naast je personeel gaat staan, nemen ze zelf verantwoording voor hun werkzaamheden en gaan zelf op zoek naar verbeteringen. Dan komt er creativiteit los. Als manager hou je het totaal overzicht en zet de kaders uit. De medewerkers geven zelf invulling aan die kaders. Zo komt ieders toegevoegde waarde het beste tot zijn recht. Klinkt goed hè?

  Spreker inspirerend leiderschap: van controle naar vertrouwen

  Toch is dit in de praktijk lastig, want we zijn vaak erg gehecht aan de controle. We hebben procedures en protocollen en zo moet het. Maar Jaap is van mening dat een protocol altijd een middel is en geen doel. Om te ervaren dat protocollen soms Spreker leiderschap: van controle naar vertrouwenhun doel voorbij schieten, hoef je maar een helpdesk te bellen en iemand aan de lijn te krijgen die keurig zijn lijstje afwerkt, maar daarmee jou niet helpt. Ruil controle in voor vertrouwen en verbaas je over de mogelijkheden. Als spreker inspirerend leiderschap helpt Jaap je graag om het maximale uit jezelf en je collega’s te halen. Door op een humoristische en inspirerende manier over leiderschap te vertellen, laat hij je anders naar jezelf en je collega’s kijken. En je krijgt meteen de tools om alle potentie die er in zit, er ook echt uit te halen. Het verschil maken, begint bij jou!

  Wilt u Jaap ook een keer inhuren als spreker over inspirerend leiderschap?

  Vraag vrijblijvend meer informatie aan

  Nog meer waarde halen uit uw dag?

  – De presentatie is ook uit te breiden met een interactieve workshop, zodat de leidinggevenden meteen op zoek gaan naar welke kleine dingen nu echt belangrijk zijn. Hoe geven zij medewerkers de ruimte en het vertrouwen om dit ook te blijven doen. Mooie verhalen worden opgehaald en gedeeld!
  – Het hoeft niet bij één moment te blijven. Na afloop van een presentatie zijn de deelnemers vaak zo enthousiast dat ze zelf aan de slag willen om met kleine dingen het verschil te maken. Wilt u dit nog meer stimuleren binnen uw organisatie? Dat kan nu met een leuk en laagdrempelig vervolg: het Carlosmomentjes Programma.