• Spreker duurzaamheid

 • Duurzaamheid is een thema waar Jaap niet alleen vol passie over spreekt, maar ook naar leeft. Zijn eigen huis en bedrijf zijn bijvoorbeeld volledig CO2-neutraal. Hij gaat zelfs nog een stap verder: het pand gebruikt geen gas meer en levert meer elektriciteit terug aan het net dan het gebruikt. Het is een van de eerste Energie-Positieve huizen van Nederland. Daarnaast staat er voor klanten natuurlijk een elektrische laadpaal voor de deur om gratis de auto te laden. Jaap is dus de spreker waar je écht energie van krijgt, ook buiten de zaal.

  Duurzaam bijdragen vanuit jouw glimlach

  Jaap vindt het geweldig om ook uw bezoekers, ondernemers in de regio of medewerkers nieuwsgierig te maken naar de kracht van duurzaamheid. Hoe kun je vanuit jouw glimlach bijdragen aan een mooiere wereld? Ieders bijdrage is daarin belangrijk en waardevol. Het begint bij jou. Jij kan op jouw plek duurzaam het verschil maken en dat begint al met een kleine stap.

  Praktisch toepasbaar

  Spreker duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo): eerste klimaatpostieve boekDuurzaamheid is soms zo ontzettend groot, het is een thema waarin je makkelijk verdwaalt. Jaap wakkert in de zaal de interne motivatie aan om er zelf mee aan de slag te gaan. Met kleine, overzichtelijke stappen. Praktisch toepasbaar. De presentatie laat het publiek nadenken over wat voor hun werkt. Waar liggen jouw mogelijkheden? En hoe kun je die benutten?
  Zo heeft Jaap zelf inmiddels het eerste klimaatpositieve boek van Nederland op zijn naam staan. Vanaf de elfde druk is zijn boek ‘Waar een wiel is, is een weg’ volledig gemaakt van bladeren en stengels die overblijven van de landbouw en anders zouden worden verbrand. Waar het drukken van boeken over het algemeen een behoorlijk milieubelastend proces is, levert het boek van Jaap juist meer natuur op. Hij laat namelijk per druk zestien nieuwe bomen planten. Het is dan ook het enige boek ter wereld dat je met een gerust hart in de kast kan laten staan, want zelfs daar draagt het al bij aan een beter milieu.
  Zoek naar jouw simpele bijdrage en verras jezelf met het resultaat, is de boodschap.

  Inspirerende lezing duurzaamheid

  Wilt u uw medewerkers of bezoekers van uw evenement motiveren om zelf met duurzaamheid aan de slag te gaan? Neem nu contact op om Jaap in te huren als motiverende spreker over duurzaamheid. Het publiek gaat na afloop van de lezing zonder twijfel nieuwsgierig en enthousiast aan de slag om hun eigen duurzame mogelijkheden te onderzoeken en toe te passen. Met een brede glimlach.

  Vraag vrijblijvend meer informatie aan

  De lezing over duurzaamheid is ook te ervaren in een Engelstalige presentatie. Jaap is namelijk ook een ervaren Engelstalige spreker en helpt u graag bij het bereiken van een internationaal publiek.

  “Geraakt in iedere vezel van mijn lijf…
  Wat een inspirerende afsluiting van onze KPN Mastercourse Duurzaamheid”
  Graziella Wijenbergh, Marketing Manager KPN