• Spreker duurzaamheid

 • Voordat Jaap Bressers ergens vol passie en overtuiging over spreekt, wil hij het eerst zelf ervaren en doen. Zo ook met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo). Zijn eigen huis en bedrijf zijn volledig CO2-neutraal. Jaap gaat zelfs nog een stap verder: het pand gaat binnenkort volledig van het gas af en levert elektriciteit terug aan het net, energiepositief dus. Daarnaast staat er voor klanten een elektrische laadpaal voor de deur om gratis de auto te laden. Jaap geeft je dus ook letterlijk positieve energie.

  Succesvol maatschappelijk verantwoord ondernemen

  In 2010 studeerde Jaap aan de universiteit van Tilburg af op succesvol sociaal verantwoord ondernemen. In die periode was hij ook assistent van oud-milieuminister Pieter Winsemius. Tijdens zijn studie leerde Jaap dat duurzaamheid eigenlijk een manier was om dingen minder slecht te doen. Minder afval, minder CO2. Bijdragen door bijvoorbeeld de thermostaat wat lager te zetten. Maar het gevoel bleef soms bestaan dat je dan jezelf in de kou zette.

  Positief bijdragen met kleine stappen

  Jaap gooit het inmiddels zelf over een heel andere boeg. Hij heeft heel bewust de keuze gemaakt om niet minder slecht te zijn, ook niet om neutraal te zijn, maar juist om positief bij te dragen. Duurzaamheid staat voor Jaap voor bijdragen aan een mooiere wereld, vanuit jouw eigen glimlach. Die passie deelt hij graag om ook anderen te inspireren. Nu is ‘duurzaamheid’ zo’n groot thema, daar verdwaal je makkelijk in. Maar Jaap zou Jaap niet zijn als hij niet zelf zou laten zien hoe je met kleine stappen zelf heel veel kunt bereiken.

  Zo was de bungalow uit 1968 die hij met zijn vrouw Evelien kocht niet echt duurzaam gebouwd. Nu is ie energiepositief: hij levert zelfs energie op! En ze wonen en werken er zeer comfortabel.

   

  Eerste klimaatpositieve boek van Nederland

  Ook heeft Jaap het eerste klimaatpositieve boek van Nederland op zijn naam staan.
  Vanaf de elfde druk is zijn boek ‘Waar een wiel is, is een weg’ volledig gemaakt van papier uit landbouwafval: stengels en bladeren die anders zouden worden verbrand.
  De papierfabrieken staan in India en Colombia en zijn van grote betekenis voor de lokale omgeving: er wordt geïnvesteerd in scholing en gezondheidszorg. Het drukproces is geheel CO2-neutraal. Bovendien laat Jaap per nieuwe druk zestien bomen planten.

  Waar het drukken van boeken over het algemeen een behoorlijke milieubelastend proces is, kost het boek van Jaap dus geen bomen, maar levert er wel meer op. En dat is precies wat het, naast de inhoud, extra leuk maakt.

  Inspirerende lezing duurzaamheid

  Wil jij je medewerkers of bezoekers van jullie evenement motiveren om zelf duurzamer én aangenamer te leven? Neem nu contact op om Jaap in te huren als humoristische en motiverende spreker over duurzaamheid. Het publiek gaat na afloop van de lezing zonder twijfel nieuwsgierig en enthousiast aan de gang om hun eigen duurzame mogelijkheden te onderzoeken en toe te passen. Met een brede glimlach.

  “Geraakt in iedere vezel van mijn lijf…
  Wat een inspirerende afsluiting van onze KPN Mastercourse Duurzaamheid”
  Graziella Wijenbergh, Marketing Manager KPN

  Vraag vrijblijvend meer informatie aan

  De presentatie over duurzaamheid is ook te verkrijgen in een Engelstalige lezing. Wilt u nog meer toegevoegde waarde van het optreden en daarna? Kijk dan eens bij het speciale een-twee-drietje.