Lezing duurzaamheid

met een glimlach zelf aan de slag

Duurzaamheid kan zo groot zijn, dat je makkelijk in het thema verdwaalt. Jaap maakt mensen nieuwsgierig naar hoe je zelf aan de slag kunt met duurzaamheid. Met kleine, overzichtelijke stappen. Praktisch toepasbaar. De presentatie laat je nadenken over wat voor jou werkt. Waar liggen jouw mogelijkheden om bij te dragen? En hoe kun je die benutten?

Duurzaam bijdragen vanuit jouw glimlach

Jaap vindt het geweldig om ook uw bezoekers, ondernemers in de regio of medewerkers in beweging te brengen. Niet omdat het moet, maar omdat je graag wilt bijdragen. Hoe kun je vanuit jouw glimlach bijdragen aan een mooiere wereld? Het begint bij jou. Jij kan op jouw plek duurzaam het verschil maken en dat begint al met een kleine stap.

Van neutraal naar positief

Duurzaamheid is een thema waar Jaap niet alleen vol passie over spreekt, maar ook naar leeft. Zijn eigen kantoor is bijvoorbeeld volledig CO2-neutraal. Nu is neutraal ook maar neutraal. Als je thuiskomt na een dag werken, zeg je toch ook niet: ‘Lekker gewerkt, mijn dag was best neutraal’?

Jaap is dan ook liever positief. Hij gaat daarom nog een stap verder: het pand gebruikt geen gas meer en levert meer elektriciteit terug aan het net dan het gebruikt. Het is een van de eerste Energie-Positieve kantoren van Nederland. Daarnaast staat er voor klanten natuurlijk een elektrische laadpaal voor de deur om gratis de auto te laden. Jaap is dus de spreker waar je écht energie van krijgt, ook buiten de zaal.

“Zoek naar jouw simpele bijdrage en verras jezelf met het resultaat”

Klimaatpositieve boeken

Ook heeft Jaap de eerste twee klimaatpositieve boeken ter wereld op zijn naam staan. Zijn boeken ‘Waar een wiel is, is een weg’ en ‘Pak je Carlosmoment’ zijn volledig gemaakt van bladeren en stengels die overblijven van de landbouw en anders zouden worden verbrand.

Waar het drukken van boeken over het algemeen een behoorlijk milieubelastend proces is, levert het boek van Jaap juist meer natuur op. Hij laat namelijk per druk zestien nieuwe bomen planten. Het is dan ook het enige boek ter wereld dat je met een gerust hart in de kast kan laten staan, want zelfs daar draagt het al bij aan een beter milieu.

Inspirerende lezing duurzaamheid

Wilt u uw medewerkers of bezoekers van uw evenement motiveren om zelf met duurzaamheid aan de slag te gaan?

Neem nu contact op om Jaap in te huren als motiverende spreker over duurzaamheid. Het publiek gaat na afloop van de lezing zonder twijfel nieuwsgierig en enthousiast aan de slag om hun eigen duurzame mogelijkheden te onderzoeken en toe te passen. Met een brede glimlach.

“Geraakt in iedere vezel van mijn lijf. Wat een inspirerende afsluiting van onze KPN Mastercourse Duurzaamheid”

Ook Jaap inhuren als spreker duurzaamheid en de organisatie een boost geven om er volledig voor te gaan? Haal het maximale uit de presentatie met een aanvullende interactieve workshop of masterclass.

enthousiast of nieuwsgierig geworden?