• Spreker omgaan met verandering

 • Omgaan met verandering: tegenslag of kans op vernieuwing?

  Nodigt u Jaap Bressers uit als gastspreker voor uw bijeenkomst of evenement, dan geeft u uw publiek veel meer dan alleen een aansprekend en humoristisch optreden. Op inspirerende en beeldende wijze vertelt Jaap over het realiseren van je doelen, het najagen van je dromen en het omgaan met tegenslagen. Wat u in elk geval niet hoeft te verwachten is een zwaar verhaal. Jaap trad jarenlang op als cabaretier op in de Nederlandse theaters en die ervaring gebruikt hij graag om de zaal op het juiste moment heerlijk te laten lachen. Zijn presentaties raken, vermaken en inspireren.

  Kies hoe je met verandering omgaat

  Elk mens en dus ook elke organisatie krijgt te maken met veranderingen. Sommige zijn gepland, andere volkomen onverwacht. Er zijn grote veranderingen, zoals een reorganisatie of een fusie, maar ook kleinere veranderingen, zoals een aanpassing in de manier van werken. Een verandering kan voelen als een tegenslag. Ga je met de hakken in het zand en probeer je krampachtig vast te houden aan de oude situatie? Of omarm je de onzekerheid en zie je het als een uitdaging? Jaap weet als geen ander hoe het is om met een plotselinge verandering om te moeten gaan. Kort na zijn ongeluk probeerde hij met alle macht vast te houden aan de oude situatie. Al snel leerde hij dat je blik dan op het verleden gericht blijft, terwijl juist de toekomst zo belangrijk is. Accepteer de verandering en er komt perspectief. “Wat je op je pad krijgt, daar kun je niet altijd voor kiezen, hoe je ermee omgaat gelukkig wel”.

  De toekomst: kleine successen vieren

  Door pakkende persoonlijke verhalen te linken aan de uitdagingen in uw organisatie, laat Jaap de aanwezigen weer naar de toekomst kijken. Waarom doe jij wat je doet, wat is je doel? En hoe kom je daar? Door kleine successen te vieren, ga je weer op weg. Heb je een gezamenlijk doel waar je graag wil uitkomen, dan blijkt het ‘hoe’ opeens minder belangrijk. Op een humoristische en inspirerende manier krijgen de bezoekers het gevoel om er weer echt voor te gaan.

  Wilt u Jaap inhuren als spreker over verandering? Hij kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden om uw organisatie op geheel eigen wijze te belichten.

  Vraag vrijblijvend meer informatie aan

   

  Nog meer waarde halen uit uw dag?

  – De presentatie is uit te breiden met een interactieve workshop, zodat uw medewerkers meteen op zoek gaan naar de dingen waarmee zij het verschil maken en invloed op hebben. Mooie verhalen worden opgehaald en gedeeld!
  – Het hoeft niet bij één moment te blijven. Na afloop van een presentatie zijn de deelnemers vaak zo enthousiast dat ze zelf aan de slag willen om met kleine dingen het verschil te maken. Wilt u dit nog meer stimuleren binnen uw organisatie? Dat kan nu met een leuk en laagdrempelig vervolg: het Carlosmomentjes Programma.