• Onze wittebroodsweken zijn inmiddels voorbij, een periode waarin Evelien en ik heerlijk hebben nagenoten en ook overspoeld zijn met mooie, lieve, hartelijke en bijzondere reacties. 7 juli 2017, de dag dat wij elkaar het ja-woord gaven, was een dag om nooit te vergeten, niet alleen voor ons! Onze bijzondere openingsdans werd massaal door diverse mensen en media opgepikt, heerlijk te zien hoe iedereen meeleefde en meeleeft!

  De perfecte dag

  De dag zelf was in alle opzichten perfect. In de tuin waar de ceremonie plaatsvond, scheen de zon en er waaide een licht briesje door de bomen. Het was intiem, met een klein gezelschap lieve mensen. En Evelien en ik konden het niet laten om al voor het jawoord elkaar te kussen. Alles klopte. Zelfs de werkgeluiden op de achtergrond, omdat er letterlijk aan de weg werd getimmerd.

  In het diepste geheim

  En toch bleef ik ook na het uitspreken van onze geloften flink zenuwachtig. Die spanning nam alleen maar toe, toen de gasten voor het feest langzaam binnendruppelden. Ik wist namelijk iets wat (bijna) niemand wist. In het diepste geheim – als je mijn column over het aanzoek hebt gelezen, dan weet je dat ik daar behoorlijk goed in ben geworden – had ik bijna een jaar lang iets voorbereid. Iets waarvan ik dacht dat het nooit zou kunnen.

  Een èchte eerste (openings)dans

  Evelien is gek op dansen. Sterker nog, ze heeft zelfs tien jaar lang stijldansles gegeven. Die passie had ze alleen met mij nooit kunnen delen. Ja, er is wel zoiets als rolstoeldansen, maar dat is toch anders.

  De zaal zat vol, de muziek ging aan en op dat moment gingen er twee grote deuren open en werd een soort tillift binnen gereden. Ik had ondertussen met hulp van een paar handlangers een soort bergbeklimmerstuigje om gekregen. Een paar sterke mannen maakten daar kabels aan vast en zo werd ik omhoog getakeld, uit mijn rolstoel, tot ik ‘stond’. Het gezicht van Evelien op dat moment vergeet ik mijn leven niet meer. Zo stonden we daar en hielden elkaar stevig vast, terwijl de band ons liedje inzette. Jij bent de liefde.

  Media aandacht

  Zoals gezegd, en je ongetwijfeld ook in de vorige column hebt gelezen, heeft de media onze openingsdans massaal opgepikt! O.a. RTL Nieuws, Editie NL, kranten waaronder het AD en programma’s als AVROTROS Zorg.nu schreven over de “openingsdans met een dwarslaesie”.

  Het stond al in alle kranten, nu ook eindelijk in beeld. Geniet mee! 🙂

  Hoera! 10 jaar!
  Save the first dance for me
 • 12 Reacties

  Lieve Jaap, Eerst de tranen maar eens drogen, kom gewoon tissues te kort!!! Nou, daar komt ie dan.... Van harte gefeliciteerd, jullie beiden!!! Jullie hebben elkaar echt verdiend!!! Januari jl. heb ik nog een lezing mogen bijwonen, geweldig!!! Jij bent echt mijn grote voorbeeld in omdenken.... Dankjewel, daarvoor! En ik zou zeggen: "Save the first dance for me" heb je nu gehad.... Maar volgens mij is zelfs "dancing on the ceiling" niet te hoog gegrepen voor jou! Heel veel geluk samen. Liefs, Miranda Straatman

  Reageer

  Haha, mooi gezegd.. dancing on the ceiling! Dank je wel Miranda! :D

  Reageer

  intense liefde en respect voor elkaar. Bewonder jullie.

  Reageer

  Dank je wel Astrid voor je mooie reactie!:)

  Reageer

  Ik heb afgelopen donderdag het genoegen gehad om jou te mogen zien spreken. Je hebt zoveel dingen gezegd die me geraakt en ontroerd hebben. Was voor mij een hele bijzondere ervaring. Je bent een heel bijzonder mens een voorbeeld en inspiratie voor mensen om je heen. Ik voel me heel dankbaar voor wat jij die middag gegeven hebt.......dank je wel.

  Reageer

  Dank je wel voor je hele mooie woorden Ilse. Erg gaaf om te horen dat het optreden je zo heeft mogen raken. Heel veel succes en plezier met het herkennen en delen van de Carlosmomentjes! ;-)

  Reageer

  Dag Jaap, Tranen van het lachen en van ontroering vandaag. Wat een prachtige inspirerend verhaal. Ik ben zeer onder de indruk. Dank je wel.

  Reageer

  Wat mooi om te lezen, Ineke! Dank je wel! Geniet van alle fijne Carlosmomentjes :D

  Reageer

  Hoi Jaap, Ik weet niet goed hoe ik het schrijven zal. Ik heb een coachtraject achter de rug van ongeveer 14 maanden, loslaten, ontvangen, voelen. Vooral voelen. Ik blokkeer nog regelmatig wanneer anderen het goed met me voor hebben. Door je boek en verschillende stukjes op je website geef je moed om toch de dingen te doen en zeggen en voelen om verder te groeien en het niet meer als werken te ervaren maar als gewoon. Ik adem, zie en laat binnenkomen. Ik voel, geniet en geef terug. Daardoor ontvang ik. Fijn dat je op mijn pad kwam. Geniet samen met je vrouw. Hartelijke groeten. Leonie.

  Reageer

  Wat mooi om te lezen, Leonie, dank je wel!! Geniet van alle mooie Carlosmomentjes :)

  Reageer

  Elke keer weer kippenvel lieve Jaap. Lieve groet van Ton

  Reageer

  :D Zo bijzonder!

  Reageer