• Donderdag 10 oktober had ik een feestje. Carlos was namelijk jarig. En hij was in Nederland. Dat hebben we op een heel speciale manier gevierd. Ik heb er zelfs de hele AFAS mee vol gekregen. Nou ja, nog niet de AFAS Live in Amsterdam, maar wel de prachtige theaterzaal van mijn klant AFAS in Leusden. En ik heb er ook meteen mijn tweede boek gepresenteerd: Pak je Carlosmoment – Klein gebaar, groot geluk. Gewoon gelukkig zijn en ook nog eens bijdragen aan het geluk van anderen, wie wil dat nou niet?

  Het was een geweldig feest, met heel veel mooie mensen die allemaal op hun eigen manier hebben bijgedragen aan het verder verspreiden van de Carlosmomentjes. Iedereen deed wat. Want als een Carlosmomentje je overkomt, dan is dat heel waardevol. Maar als je het daarna ook actief gaat toepassen in je werk en leven, dan wordt het helemaal bijzonder. En als we het allemaal samen gaan doen, is de impact nog groter. 

  De ideeën vlogen me om de oren

  Daar, in die bomvolle zaal, mocht ik voelen dat er echt een verandering aan het komen is van (Carlos)moment naar beweging. Zoveel mensen die met elkaar deelden wat ze allemaal al hadden meegemaakt aan Carlosmomentjes. Het mooie was: het ging verder dan ‘o ja leuk en inspirerend’. Mensen willen echt meedoen en meedenken. De ideeën vlogen me om de oren.

  Het was ook een avond waarop alle emoties er mochten zijn. Zoals toen ons pap in de microfoon zei hoe trots hij op me was. Of toen ik het laatste hoofdstuk voorlas, met een brok in de keel. Het op inspirerende toon voorlezen van het ISBN-nummer van het boek ging me een stuk makkelijker af en zorgde voor een flinke lach.  

  Het mooie van Carlosmomentjes is hun eenvoud. Je hoeft er niets voor te doen, alleen maar het moment te pakken. Iedereen kan het. Vandaar dat we ook met de Carlosmomentjes-stichting een gratis lespakket voor scholen hebben gemaakt. Heel bijzonder om te zien wat het Carlosmomentje met kinderen doet. Ik heb begrepen dat er zelfs mensen zijn die de pakketten meenemen naar Kenia, Mumbai en Saba. Zo zie je, echt iedereen kan met een klein gebaar bijdragen. Dat is de beweging waar ik heel warm van word.

  Trotser kun je niet zijn als vader

  van moment naar beweging
  fotograaf Nathan Reinds

  Waar ik ook heel warm van werd: aan het eind van de presentatie kwam mijn eigen zoontje, Bram, het podium opgestapt. Met het allereerst exemplaar van Pak je Carlosmoment in zijn knuistjes. Echt, trotser kun je je niet voelen als vader. Ik snapte meteen wat mijn vader eerder die avond bedoelde.

  Daar zat ik dan, op één podium met Carlos, Bram en Evelien. En met een zaal vol mensen die de beweging op gang brengen. Dat kan echt overal: op je werk, thuis, onderweg, in de supermarkt. In Pak je Carlosmoment vind je veel inspiratie. Als je het boek bestelt via www.carlosmomentjes.nl/winkel, dan gaat de opbrengst ook nog eens volledig naar de stichting. Daarmee kunnen we nog meer mooie dingen doen, zoals die lespakketten. Of iemand die het echt verdient of kan gebruiken een weekendje weg aanbieden in een Carlosmomentjeshuis. Samen dragen we iets moois bij. Doe jij ook mee?

  Van dromen naar doen
 • 2 Reacties

  Van alles wat je zegt, doet, denkt en deelt wordt ik steeds een stukje blijer....

  Reageer

  Hoi Koen, dank je wel voor je reactie en complimenten... daar krijg ik een grote glimlach van! :-) Groetjes, Jaap

  Reageer