• Voor je verder leest: neem heel even tijd om de volgende vraag voor jezelf te beantwoorden: wat is jouw droom, waar word je echt blij van? Hou je vooral niet in, alles is goed en alles mag.

  Heb je een beeld? Oké, dan de volgende vraag: denk je dat je die droom ooit gaat waarmaken? Of denk je misschien: ‘Dit is veel te groot, dit lukt me nooit…’? Gefeliciteerd, dan ben je in goed gezelschap. Volgens Ellen Johnson Sirleaf is het de bedoeling dat je dromen je bang maken, anders zijn ze niet groot genoeg. En zij kan het weten: ze is de eerste verkozen vrouwelijke president van een Afrikaans land, Liberia. 

  Geen to-do maar een verlanglijst

  Het mooie van een droom is dat het niet iets is wat moet. Een droom staat niet op je to do lijstje. Wel op je verlanglijstje. Mijn droom is om de hele wereld kennis te laten maken met de Carlosmomentjes. Je weet wel: die op het oog kleine dingen die je met plezier doet en die voor jezelf heel gewoon lijken, maar die voor een ander van grote waarde zijn. 

  De hele wereld aan de Carlosmomentjes, dat is groot. Op weg naar die grote droom heb ik al heel veel kleine en hele mooie dingen gedaan, die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik sloeg na mijn ongeluk een heel nieuw (carrière)pad in en ging van dwarslaesie naar ‘dwarslezing’ als spreker over de Carlosmomentjes. Mijn eerste boek wordt nu in het Engels vertaald en ik heb er een (Nederlandse) luisterversie van gemaakt. En ondertussen is ook de stichting opgericht om de Carlosmomentjes te delen en te verspreiden. Daarmee heb ik bij lange na nog niet de hele wereld bereikt. Maar we zijn al wel veel verder gekomen dan ik ooit had gedacht. 

  Van dromen naar doen

  Het mooie van een droom is ook dat je die niet hoeft te halen. Je kunt er wel zo dicht mogelijk bij in de buurt komen. Zoals de jongen die zo graag piloot wilde worden. Niemand geloofde in hem, want dat kon hij nu eenmaal niet. Zijn IQ was te laag en hij zou er nooit de capaciteiten voor hebben. Toch bleef hij dromen. Totdat iemand tegen hem zei: laten we eens kijken hoe we zo dicht mogelijk bij die droom van jou kunnen komen. Die jongen werkt nu bij de bagage-afwikkeling op Schiphol. Hij brengt de koffers van en naar het vliegtuig. Zijn social media staan vol met selfies van grote vliegtuigen en met piloten op de achtergrond. Hij is letterlijk tot tien meter van zijn droom gekomen en helemaal gelukkig. 

  Heb je een droom of in ieder geval iets waar je blij van wordt? Begin dan vandaag nog met een eerste stap. Maak er een Carlosmomentje van. Iets kleins waar jij een grote glimlach van krijgt en waarmee je misschien ook nog iemand anders blij maakt. Elk stapje, hoe onbetekenend het ook lijkt, brengt je verder. Dan doe je ongemerkt en zonder moeite al heel veel moois. Ook al is het misschien anders dan je van te voren had bedacht. Dus laat je verrassen door jouw droom!

  Van moment naar beweging
  Van professionele afstand naar professioneel verbonden
 • 18 Reacties

  Hallo Jaap, Wat een ware woorden! Het lijkt zo simpel😘. Waarom krijg ik het steeds voor elkaar mijn leven vol afspraken te plannen. En voorbij ga of onvoldoende stil sta bij het leven. Behalve nu in de grote vakantie om me voor te nemen het anders te gaan doen komend jaar. Goed dat, jij je Blog start! Ben benieuwd naar je boek. Liefs voor jullie uit Monster xxx Groetjes Anjs

  Reageer

  Hoi Anja, dank je wel voor je reactie! Wat fijn dat je je hebt voorgenomen het anders te gaan doen het komende jaar! Eigenlijk is het best simpel, alleen nog niet per se makkelijk, maar je realiseren dat het anders kan en mag is een hele mooie en belangrijke eerste stap! :-) Geniet van je vakantie en laat je verrassen hoe dicht bij jouw droom je kan komen vanaf het komende jaar ;-) Groetjes, Jaap

  Reageer

  Wow Wow !! Jaap Wat een fantastisch boek! Heb het in bijna 1 ruk uitgelezen. Ben wel iemand die inderdaad al met veel dingen bezig is die je beschrijft , maar je schrijft het zo tastbaar , zo levendig! Het is eigenlijk zo simpel als we het allemaal zouden doen die kleine momentjes... Ik zou graag jou tas willen dragen en leren hoe je helemaal aan t begin van je carriere begonnen bent. Je eerste lezing, je eerste workshop...ik zou uren naar je luisteren en leren, want ook ik inspireer mensen graag om te groeien en in hun kracht te gaan staan. Zou zo graag dit ook op een hoger en groter niveau willen doen. En ja ik weet het ...iedere verandering begint bij jezelf! Je boek heeft me in ieder geval weer geïnspireerd om te beginnen aan die verandering. Hoop je volgend jaar een keer zelf op een lezing te mogen ontmoeten in Maastricht. Met veel vrolijke groet uit het altijd zonnige zuiden! Susanne

  Reageer

  Hoi Susanne, Wat heerlijk om te horen en net zoals met mijn nieuwe boek, het begint alleen met een verlangen/een vonkje om het net wat anders te doen. En vervolgens daarin de eerste kleine stap te zetten. Ongelofelijk wat er mogelijk is als je gewoon begint. Fijn dat je jouw weg ook al aan het zoeken bent. Heel veel succes en graag een keer tot ziens bij een presentatie! groetjes Jaap

  Reageer

  Mooi! Die heel kleine dingen...om die te kunnen zien..en vast te houden. Dat is ook een kunst. Jij wijst ons daarop. Doorgaan! Marijke

  Reageer

  Dat doen we met veel plezier en gaan we ook graag mee door! :-)

  Reageer

  Ha die Jaap, wellicht is het mogelijk om je ook bij Thebe te introduceren, ga daar beginnen per 1 april, zou leuk zijn om ambassadeur te kunnen blijven

  Reageer

  Hoi Marianne, hee wat leuk dat je bij Thebe aan de slag gaat, ook een hele mooie organisatie! :) Ik heb daar vorig jaar een bijzonder optreden mogen verzorgen. Heel gaaf dat je zo meehelpt aan het verspreiden en levend houden van de Carlosmomentjes! Heel veel succes en plezier met jouw nieuwe baan! Groetjes, Jaap

  Reageer

  He das leuk om te horen, waar was dat optreden Jaap?

  Reageer

  Dat was in het altijd mooie Tilburg, Marianne! ;-) Groetjes, Jaap

  Reageer

  Mijn droom is om mensen kennis te laten maken met Essentiële oliën, puur natuur, en de werking daarvan. De farmaceutische industrie kan hiermee deels vervangen worden. Het Carlosmomentje wat daar uit voort kwam, was een spraakberichtje, als dank je wel voor het aanreiken van een olie die ondersteund bij het slapen en omgaan met afkick verschijnselen. Mijn dag kon niet mooier beginnen

  Reageer

  Hoi Anja, wat een mooi Carlosmomentje, dank je wel voor het delen! :-) Geniet van alle Carlosmomentjes en mooie dromen die je hebt! Groetjes, Jaap

  Reageer

  Waar ik blij van wordt doe ik wel al. Ik wordt ontzettend blij van mijn cliënten op mijn werk. Ik benoem het ook naar hen . Waar ik daarbij minder blij wordt is alle organisatie daaromheen. Papier werk verplichte teamtaken. Ik hoop de laatste paar jaar als ik het me financieel kan permitteren in functie terug te gaan om me zoveel mogelijk alleen met de activiteiten van de cliënten bezig kan houden. Ik verbaas me zelf wel eens dat ik soms nog niet in mijn hum ben als ik op het werk kom maar tijdens de koffie met mijn cliënten ( verst andelijk gehandicapten) mijn humeur helemaal omdraaien . Dan kan ik dansen van blijheid

  Reageer

  Hoi Dianne, wat fijn dat je al doet waar je zo blij en gelukkig van wordt! Geniet van alle mooie momentjes en blijf dansen van blijheid! ;-) Groetjes, Jaap

  Reageer

  Hi Jaap, ben mijn passie aan het volgen (richting mijn droom). Maar laatste tijd toch zorgen om de financiën en of al mijn wensen en dromen wel gaan lukken. Vandaag heerlijk in het bos gewandeld en genoten van de kleur, geuren en de rust. Nu weer positieve energie, ik kom er WEL! En met jou bericht als kers op de taart. Thanks.

  Reageer

  Wat fijn om te horen Mieke dat je je dromen volgt, ga ervoor en veel succes!! Groetjes, Jaap

  Reageer

  Dankje weer voor de inspiratie! Mijn droom is...een Tiny forrest op zoveel mogelijk plekken in alle steden...en dat alle eromheen liggende basisscholen hierbij betrokken worden van begin..tot behoud ervan..en...op elk schoolplein een " makkelijke moestuin al"..waar leerlingen hun hele schooltijd mee bezig kunnen zijn IPV maar 1 periode in 8 jaar lagere school.vandaag de eerste stap gezet door me aan te melden op hun site voor nieuwsbrieven...en dan kom ik dit tegen op Facebook🤗🤗🤗

  Reageer

  Wat een mooie droom, Gerda! En wat tof dat je de eerste stap al gezet hebt, ga ervoor! Zo wordt de wereld alleen maar mooier :-) Groetjes, Jaap

  Reageer