• Voor je verder leest: neem heel even tijd om de volgende vraag voor jezelf te beantwoorden: wat is jouw droom, waar word je echt blij van? Hou je vooral niet in, alles is goed en alles mag.

  Heb je een beeld? Oké, dan de volgende vraag: denk je dat je die droom ooit gaat waarmaken? Of denk je misschien: ‘Dit is veel te groot, dit lukt me nooit…’? Gefeliciteerd, dan ben je in goed gezelschap. Volgens Ellen Johnson Sirleaf is het de bedoeling dat je dromen je bang maken, anders zijn ze niet groot genoeg. En zij kan het weten: ze is de eerste verkozen vrouwelijke president van een Afrikaans land, Liberia. 

  Geen to-do maar een verlanglijst

  Het mooie van een droom is dat het niet iets is wat moet. Een droom staat niet op je to do lijstje. Wel op je verlanglijstje. Mijn droom is om de hele wereld kennis te laten maken met de Carlosmomentjes. Je weet wel: die op het oog kleine dingen die je met plezier doet en die voor jezelf heel gewoon lijken, maar die voor een ander van grote waarde zijn. 

  De hele wereld aan de Carlosmomentjes, dat is groot. Op weg naar die grote droom heb ik al heel veel kleine en hele mooie dingen gedaan, die ik nooit voor mogelijk had gehouden. Ik sloeg na mijn ongeluk een heel nieuw (carrière)pad in en ging van dwarslaesie naar ‘dwarslezing’ als spreker over de Carlosmomentjes. Mijn eerste boek wordt nu in het Engels vertaald en ik heb er een (Nederlandse) luisterversie van gemaakt. En ondertussen is ook de stichting opgericht om de Carlosmomentjes te delen en te verspreiden. Daarmee heb ik bij lange na nog niet de hele wereld bereikt. Maar we zijn al wel veel verder gekomen dan ik ooit had gedacht. 

  Van dromen naar doen

  Het mooie van een droom is ook dat je die niet hoeft te halen. Je kunt er wel zo dicht mogelijk bij in de buurt komen. Zoals de jongen die zo graag piloot wilde worden. Niemand geloofde in hem, want dat kon hij nu eenmaal niet. Zijn IQ was te laag en hij zou er nooit de capaciteiten voor hebben. Toch bleef hij dromen. Totdat iemand tegen hem zei: laten we eens kijken hoe we zo dicht mogelijk bij die droom van jou kunnen komen. Die jongen werkt nu bij de bagage-afwikkeling op Schiphol. Hij brengt de koffers van en naar het vliegtuig. Zijn social media staan vol met selfies van grote vliegtuigen en met piloten op de achtergrond. Hij is letterlijk tot tien meter van zijn droom gekomen en helemaal gelukkig. 

  Heb je een droom of in ieder geval iets waar je blij van wordt? Begin dan vandaag nog met een eerste stap. Maak er een Carlosmomentje van. Iets kleins waar jij een grote glimlach van krijgt en waarmee je misschien ook nog iemand anders blij maakt. Elk stapje, hoe onbetekenend het ook lijkt, brengt je verder. Dan doe je ongemerkt en zonder moeite al heel veel moois. Ook al is het misschien anders dan je van te voren had bedacht. Dus laat je verrassen door jouw droom!

  Van moment naar beweging
  Van professionele afstand naar professioneel verbonden
 • 2 Reacties

  Hallo Jaap, Wat een ware woorden! Het lijkt zo simpel😘. Waarom krijg ik het steeds voor elkaar mijn leven vol afspraken te plannen. En voorbij ga of onvoldoende stil sta bij het leven. Behalve nu in de grote vakantie om me voor te nemen het anders te gaan doen komend jaar. Goed dat, jij je Blog start! Ben benieuwd naar je boek. Liefs voor jullie uit Monster xxx Groetjes Anjs

  Reageer

  Hoi Anja, dank je wel voor je reactie! Wat fijn dat je je hebt voorgenomen het anders te gaan doen het komende jaar! Eigenlijk is het best simpel, alleen nog niet per se makkelijk, maar je realiseren dat het anders kan en mag is een hele mooie en belangrijke eerste stap! :-) Geniet van je vakantie en laat je verrassen hoe dicht bij jouw droom je kan komen vanaf het komende jaar ;-) Groetjes, Jaap

  Reageer