• Ik ben een gelukkig man. Op 7 juli zijn  mijn vriendin Evelien en ik na zeven jaar ‘verkering’ getrouwd. Ik mag haar dus nu vol trots mijn vrouw noemen. En dat doe ik dan ook.

  De perfecte dag

  De dag zelf was in alle opzichten perfect. In de tuin waar de ceremonie plaatsvond, scheen de zon en er waaide een licht briesje door de bomen. Het was intiem, met een klein gezelschap lieve mensen. Er was een zanger die ons liedje speelde. Carlos – ja, dé Carlos, uit Portugal – was mijn getuige, samen met John, goede vriend die ook nog eens in mijn werk mijn steun en toeverlaat is. De dochter van Carlos droeg de ringen. Ringen met een verhaal: we hebben ze laten maken van fairtrade goud – waar ook mensen tijdens de goudwinning gelukkig van worden –vermengd met gouden sieraden van onze (groot)ouders.

  Een andere goede vriend en collega leidde de ceremonie en de echte BABS die ons het jawoord liet uitspreken ken ik nog uit mijn tijd als tonprater. En Evelien en ik konden het niet laten om al voor het jawoord elkaar te kussen. Alles klopte. Zelfs de werkgeluiden op de achtergrond, omdat er letterlijk aan de weg werd getimmerd.

  In het diepste geheim

  En toch bleef ik ook na het uitspreken van onze geloften flink zenuwachtig. Die spanning nam alleen maar toe, toen de gasten voor het feest langzaam binnendruppelden. Ik wist namelijk iets wat (bijna) niemand wist.

  Evelien is gek op dansen. Sterker nog, ze heeft zelfs tien jaar lang stijldansles gegeven. Die passie had ze alleen met mij nooit kunnen delen. Ja, er is wel zoiets als rolstoeldansen, maar dat is toch anders. In het diepste geheim – als je mijn column over het aanzoek hebt gelezen, dan weet je dat ik daar behoorlijk goed in ben geworden – had ik bijna een jaar lang iets voorbereid. Iets waarvan ik dacht dat het nooit zou kunnen. Iets wat ik echt doodeng vond, maar waar ik tegelijk ook vol spanning naar uitkeek.

  Wat als het wèl kan?

  De zaal zat vol, de muziek ging aan en op dat moment gingen er twee grote deuren open en werd een soort tillift binnen gereden. Ik had ondertussen met hulp van een paar handlangers een soort bergbeklimmerstuigje om gekregen. Een paar sterke mannen maakten daar kabels aan vast en zo werd ik omhoog getakeld, uit mijn rolstoel, tot ik ‘stond’. Het gezicht van Evelien op dat moment vergeet ik mijn leven niet meer. Zo stonden we daar en hielden elkaar stevig vast, terwijl de band ons liedje inzette. Jij bent de liefde.

  Ik ben een gelukkig man. Met Evelien naast me weet ik dat we samen echt het onmogelijke waar kunnen maken. Elke dag weer.

  Media aandacht

  De media heeft onze openingsdans inmiddels ook gevonden! Lees hier de artikelen van RTL Nieuws/ EditieNL, Het Algemeen Dagblad, De Gelderlander, BN De Stem, Tubantia, Eindhovens DagbladPZC Zeeland, Het Dagblad van het Noorden en AVROTROS Zorg.nu.

  VIDEO ~ Openingsdans met een dwarslaesie
  Backstage bij de Masterclass Geluk
 • 22 Reacties

  Geweldig Jaap. Nog proficiat met jullie huwelijk en wij wensen jullie een lang en gelukkig huwelijk. Ria en Leo

  Reageer

  Dank jullie wel! :D

  Reageer

  Jaap knap van jou om dit te bewerkstellen voor jou Evelien. Petje af doe het vrouwtje maar de groeten

  Reageer

  Dank je wel Maarten, het was geweldig :)

  Reageer

  Heel veel geluk jullie samen , wat een mooi optreden groet Cees

  Reageer

  Hoi Cees, dank je wel!

  Reageer

  Geweldig. Ontroerend Ken jullie niet maar word blij van deze aktie van je.

  Reageer

  Wat mooi om te lezen Annette, superfijn! :D

  Reageer

  Lieve Jaap, Diepe respect voor je, ik heb je boek gelezen, geleend van Wilhelmien vd Broek, kippevel zoveel positiviteit. Nu dit, je blijft iedereen verrassen Ik wens jullie samen heel veel geluk en liefde maar dat zit wel goed. Groetjes, Desiree ( "oud" collega vd Edah)

  Reageer

  Hoi Desiree, zeker weten! Gaaf dat je het boek gelezen hebt en zo fijn hebt ervaren :) Dank je wel!

  Reageer

  Nou Jaap, wat ben je een kanjer, vond ik al toen ik je gehoord heb op de medewerkersdag van de GGD. Heel veel geluk toegewenst samen met jou Evelien.

  Reageer

  Dank je wel, wat lief! :)

  Reageer

  Wat een geweldig mooi verhaal. Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk! Hartelijke groeten van Paul en Marianne asselbergs uit Bergen op zoom.

  Reageer

  Hoi Paul en Marianne, dank jullie wel! :D

  Reageer

  Lieve Jaap en Evelien, wat een mooi verhaal. Ik wens jullie alle geluk in jullie huwelijk. Top mensen zijn jullie ben blij dat ik jullie mocht ontmoeten Jaap je optreden in Oudenbosch staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. Dikke kus voor jullie allebei

  Reageer

  Wat fijn om te horen Nel, dank je wel!

  Reageer

  Beste Jaap en Evelien, Van harte gefeliciteerd met jullie huwelijk. Ik vond het een ontroerende E-mail. Veel geluk voor nu en in de toekomst. Met heel hartelijke groet van, Anneke Troeleman.

  Reageer

  Dank je wel, Anneke! :)

  Reageer

  Hallo Jaap, Wat een Carlosmoment dat wij 365ers allemaal een e-book krijgen! Ik wil je ook bedanken voor je inspirerende verhaal afgelopen donderdag in Leiden. Zet een mens aan t denken. Met een lach en een traan ( de video) naar je geluisterd. Veel geluk samen.

  Reageer

  Dank je wel, wat fijn om te lezen! Geniet van alle Carlosmomentjes :D

  Reageer

  Beste Jaap, Heel hartelijk dank voor je bijdrage gister op het triage-congres in Nieuwegein. Ik werd telkens door je verhaal geraakt en verrast. Eerst je entree, daarna je heftige verhaal over de toedracht van je lichamelijk zijn. Daarna aangrijpend je verhaal over de zorg die Carlos je destijds bood. Opvallend je dankbaarheid en je drive mensen positief te raken met je verhaal maar ook met het bewustwordingsproces, dat wat je doet meer is dan je werk. Vanavond mag ik weer naar mijn werk als triagiste en ik zal vanaf nu nog meer met passie en liefde voor de medemens naar m'n werk gaan. Dank je wel! Veel geluk voor je vrouw en jou! Hartelijke groet, Ineke

  Reageer

  Dag Ineke, wat fijn dat ik je heb mogen inspireren met mijn verhaal en de Carlosmomentjes. Jij maakt het verschil! Heel mooi als je dat nog meer kunt voelen, in je werk en ook daarbuiten :) Geniet van al het moois! met vrolijke groet, Jaap

  Reageer