• Programma voor cultuurverandering

 • Cultuurverandering: met een glimlach het verschil maken!

  De presentatie van Jaap prikkelt het publiek op de oorspronkelijke passie voor hun mooie vak. Maar hoe kun je die passie vasthouden en laten uitgroeien tot een blijvend vuur? Speciaal daarvoor is het Cultuurveranderprogramma ontwikkeld. Dé manier om de boodschap van de Carlosmomentjes levend te houden en uw medewerkers te stimuleren er actief mee aan de slag te gaan en blijven. Voor wie ze nog niet kent: het Carlosmomentje is een op het oog klein gebaar, dat voor een ander (bijvoorbeeld de klant of collega) van grote waarde blijkt.

  Met het programma voor cultuurverandering haalt u meer rendement uit uw investering in de presentatie. Het resultaat: enthousiaste medewerkers die zich gewaardeerd voelen en die met plezier dat stapje extra zetten. Het programma voor cultuurverandering bestaat uit verschillende onderdelen, die elkaar onderling versterken.

  Cultuurverandering voor grote en kleine groepen - fotograaf All Is AmazingInspirerende start en meteen zelf aan de slag

  Het programma begint met een optreden van Jaap. Wat de medewerkers daar hebben gehoord, kunnen ze na afloop meteen zelf toepassen. Ze ervaren direct waar zij zelf in hun werk een glimlach van krijgen en hoe ze met die glimlach hun klanten, patiënten of leerlingen blij kunnen maken. Deze dag gaan we ook ambassadeurs werven onder de medewerkers. Zij blijven gedurende het traject en ook daarna positieve zaadjes planten bij de collega’s en wakkeren het vuur aan.

  Training voor ambassadeurs van de Carlosmomentjes

  De ambassadeurs krijgen extra hulpmiddelen aangereikt om echt aan de slag te gaan met het programma voor cultuurverandering. En er nog meer uit te halen! Zij hebben een voortrekkersrol en stimuleren andere medewerkers om ook hun eigen rol en regie op te pakken. Iedereen is belangrijk en met kleine dingen heb ook jij veel effect.
  De tools voor ambassadeurs bestaan uit een training, een dertig dagen online begeleidingsprogramma en speciale app. Het mooie van die app: we blijven de ambassadeurs ook na het afronden van het programma gewoon voorzien van inspirerende tips en voorbeelden. Zodat we de ingezette verandering ook echt in de organisatie borgen en de betrokkenheid blijft.

  Carlosmomentjes programma voor CultuurveranderingOnline Carlosmomentjes challenge

  Het programma voor cultuurverandering combineert de kracht van trainingen op locatie met online support. Zodat de ambassadeurs, leidinggevenden en medewerkers zelfstandig én samen dagelijks aan de slag gaan met de Carlosmomentjes. Naast de online Dertig Dagen Carlosmomentjes Challenge voor ambassadeurs is er ook een vijfdaagse versie voor medewerkers. Wie wil kan daarna laagdrempelig uitbreiden naar nog meer dagen. Via de Challenge krijg je elke dag een korte inspiratiemail en de uitdaging om zelf een Carlosmomentje van die dag te delen. Er wordt een speciale besloten pagina ingericht, waar de medewerkers ook elkaars mooie momenten kunnen zien. Zo inspireren uw medewerkers elkaar en vindt er positieve kruisbestuiving plaats.

  Blijvende gedragsverandering

  Cultuurverandering: samen aan de slag!

  De kracht van het kleine zit in het niet moeten, maar in het graag zelf willen. Alles is erop gericht om vanuit interne motivatie weer met passie aan het werk te gaan. Dat stimuleer je ook door samen mooie momenten te vieren, met een verrassend cadeautje en door het inzetten van een complimentendag. Een dag waarop medewerkers elkaar verrassen met een oprecht compliment. Iets wat we in de hectiek van alledag soms wel eens vergeten. Dit is een mooie afsluiter van het programma, maar geen einde: we blijven ook daarna tips & tricks sturen om de Carlosmomentjes levendig te houden.


  Ik ben nieuwsgierig, neem contact met mij op!

  Meer informatie over het cultuurverandertraject ‘Met een glimlach het verschil maken’: download hier de pdf

  Ps. Het programma voor cultuurverandering is ook goed te combineren met bestaande trajecten binnen uw organisatie. Vaak werkt het programma van de Carlosmomentjes versterkend of als ontbrekende schakel bij trajecten als LEAN, Planetree en andere continu verbeterende programma’s.