• Of ik iemand kan coachen? Als spreker. Of persoonlijk, bijvoorbeeld in het omgaan met veranderingen. Die vraag krijg ik steeds vaker. En al voel ik me vereerd, toch zeg ik dan nee. Want ik weet waar ik goed in ben en waar mijn passie ligt: op het podium mensen inspireren, met humor en emotie.

  Jaap Bressers coachMijn coaches

  Tegelijk weet ik als geen ander hoe belangrijk coaches kunnen zijn. Mijn pad heb ik niet alleen gevonden. De afgelopen jaren heb ik heel veel mensen om me heen verzameld die me stappen verder hebben geholpen om te worden wie ik nu ben. Dat begon natuurlijk met Carlos. En inmiddels heb ik Evelien, de liefde van mijn leven, die altijd achter en naast me staat. Maar daar tussenin heb ik ook flink wat mensen gehad die me professioneel hebben gecoacht.

  Zo heb ik op het gebied van comedy en kwetsbaarheid op het podium veel gehad aan de Masterclass van cabaretier Leon van der Zanden. Ook persoonlijk heb ik heel wat obstakels en blokkades kunnen overwinnen. Met een ‘beetje’ hulp. Van Pierre Rooymans van De Smederij bijvoorbeeld, die me inzicht gaf in systemisch werken. En natuurlijk van Rich en Yvonne van Be the Change, waar ik al eerder over heb geschreven in deze mooie column. Ik kan al deze mensen van harte aanbevelen. Evelien hou ik liever voor mezelf…

  Lessen in leven

  lessen in het levenWat ik van hun vooral heb geleerd, zijn lessen in leven. Op school en in ons werk leren we allerlei handige theorieën en word je gestimuleerd om een leven lang te blijven leren. Zakelijke trainingen zijn dan ook een mooie aftrekpost voor de Belastingdienst. Maar hoe zit het met gelukkig worden, je als mens ontwikkelen? Daar ligt veel minder de nadruk op. Terwijl dat voor mij het allerbelangrijkste in het leven is.
  Soms zit je zo vast, dat het lastig is om er in je eentje uit te komen. Geloof me, ik weet waar ik het over heb. Gelukkig hoef je het ook niet allemaal alleen uit te vinden. Gun jezelf de hulp van anderen. Een fijne coach die weet waar jij doorheen gaat en die dat zelf al heeft doorgemaakt, kan jou de tools geven om weer zelf vooruit te gaan. Met een frisse blik.

  Nu zijn er heel veel coaches. En dat is maar goed ook. Want dan kan je iemand kiezen die echt bij jou past. Zoek net zo lang door, vraag rond tot je iemand treft waar jij je op je gemak bij voelt, die jou begrijpt en die jou verder kan helpen. Echt, dat is zo waardevol. En je verdient het!

  Coaches in bedrijf

  Komende tijd ga ik mijn aandacht richten op een nieuwe coach: mijn eigen zoon die binnenkort wordt geboren. Ik ben heel benieuwd wat ik van hem kan leren over het leven. En natuurlijk maak ik voor hem graag een uitzondering en deel ik vol liefde mijn levenslessen met hem.

  Carlosmomentjes trainersPS: Stiekem heb ik best wel wat met coaches: ik heb nu in samenwerking met twee topcoaches een Carlosmomentjes Ambassadeursprogramma voor bedrijven gecreëerd. Hierbij trainen wij de toppers in jouw bedrijf en gaan zij de Carlosmomentjes verder verspreiden en levendig houden in de organisatie. Interesse? Stuur ons een mailtje: kim@jaapbressers.nl.

  Mijn aanraders

  – Be the Change workshop, 2-4 juni 2018 (nog maar enkele plaatsen vrij): geef je op via de website van BTC Nederland.
  – Masterclass humor Leon van der Zanden (nog 1 plek vrij): hou zijn Facebookpagina in de gaten!
  – Persoonlijke groei workshops en opleidingen van Pierre Rooymans: deze vind je hier.

   

  Jaap wordt vader
  Geluksmaximalisatie
 • 2 Reacties

  Hi Jaap, Tijdens het 365-weekend zat ik in de zaal naar je verhaal te luisteren. Het maakte een onuitwisbare indruk op me. En misschien nog wel het meeste de passage waarin je vertelde hoe je daar roerloos in zee lag. Dat zal niet snel meer uit mijn geheugen verdwijnen. Je kon een naald horen vallen in een zaal met 1500 mensen. Dank aan de golf, dank aan Carlos, dat je daarna de draad weer mocht oppakken Dank voor je inspirerende verhaal. Het ga je goed! Hartelijke groet, Johan

  Reageer

  Dank je wel Johan, voor je mooi reactie! Heel bijzonder tof dat ik je zo heb mogen inspireren. Ik ben ook heel dankbaar, het leven lacht ons toe! Geniet van al het moois Johan :) Groetjes, Jaap

  Reageer