• Iedereen is belangrijk

  ook degene die mij die parkeerboete gaf

  Ik zeg altijd: iedereen is belangrijk, maar zo voelt het niet direct altijd!

  Ik was laatst voor 365 Dagen Succesvol een weekend in Afas Live in Amsterdam. Na de eerste trainingsdag besloten we met een aantal leuke mensen de dag goed af te sluiten door daar gezamenlijk nog wat te eten. Direct tegenover Afas Live konden we terecht. Omdat ik tijdens dat weekend ook zou spreken mocht ik met mijn bus gebruik maken van de loadingdock in de artiesteningang. We zouden ’s avonds terug rijden dus moest de bus ergens anders geparkeerd worden.

  Lang leve het parkeerbeleid rondom de Afas Live; de eerstvolgende invalideparkeerplaats was 20 minuten lopen. Mijn vriend John was rondjes gaan rijden met de bus en legde de situatie uit aan twee vriendelijke politieagenten. Ze waren ze erg meedenkend, de bus mocht tijdelijk op de hoek geparkeerd worden: “alleen nog even de invalidenkaart goed zichtbaar neerleggen en dan geven wij wel een seintje aan de collega’s. Komt goed, fijne avond en smakelijk!” Wat fijn dat ze zo goed meedachten. Ik vind het belangrijk om zo’n dag goed samen af te sluiten, dus dit was een win-win-situatie.

  Of toch niet?

  jaap bressers iedereen is belangrijk blog carlosmomentjes

  Wat denk je? Ik kom bij mijn bus aan en er ligt zo’n vreselijke witte bon voor de ruit; toch een boete voor fout parkeren! En de agenten die eerder die avond zo vriendelijk waren, waren natuurlijk nergens meer te bekennen. Stadswacht proberen? Helaas, die konden niks doen. Ik besloot op dat moment dat ik een keuze had. Ik kon boos zijn, op John, op de politie. Maar eigenlijk dacht ik: ‘ach we zien wel. Als ik die boete thuisgestuurd krijg dan maak ik gewoon bezwaar’. Ik koos ervoor om daarop te vertrouwen.

  De volgende dag was dag 2 waarbij ik opnieuw naar Afas Live in Amsterdam zou afreizen. Ik dacht ’s ochtends: ik zeg niks tegen niemand over die bon. Want ik weet van tevoren al hoe dat gaat. Iedereen die me daarover zou horen zou me gelijk geven “want dat is toch ook niet normaal”. Het gaat hoe dan ook ten koste van mijn positieve energie. En ik zou die dag spreken dus die kon ik zelf goed gebruiken. Het was heel bijzonder om daar weer op het podium te staan. Waarschijnlijk vond het publiek hetzelfde want een staande ovatie volgde. Mijn dag kon niet meer stuk.

  De dure hoek

  ’s Avonds wilden we wederom samen een hapje eten om het weekend af te sluiten. Bijna als vanzelfsprekend waren de parkeervakken rondom de Afas Live wéér vol. John besloot het opnieuw te proberen bij de agenten op de ‘dure hoek’ van de dag daarvoor. Hij legde het verhaal uit aan 2 nieuwe agenten. Wat bleek? 1 van die 2 agenten had gisteren dé betreffende bon uitgeschreven. Hij had ‘de winst van dit weekend’ nog niet in het systeem geklopt, dat zou hij na het weekend doen. De bon die ik zaterdags gekregen had werd voor de ogen van John verscheurd. Je begrijpt, wij hebben natuurlijk heerlijk gegeten die zondagavond.

  jaap bressers spreker 365 dagen succesvolDat hele verhaal met die verkeersboete was even balen, heel even maar. Het werd me weer duidelijk dat vertrouwen voor mij vele malen waardevoller is dan alle aandacht die naar de parkeerbon zou uitgaan. Iedereen is dus belangrijk; ook degene die mij de parkeerboete in eerste instantie gaf en uiteindelijk weer verscheurde…

   

  Goede energie
  Duurzaamheid met een glimlach
 • 16 Reacties

  Wat een mooi voorbeeld voor meer situaties Jaap, én voor je keuze de focus bij je eigen positieve energie te houden, én dat er nog vertrouwen kan zijn, én dat we nog begripvolle mensen ( in dit geval agenten ) op de wereld hebben. Fijn dit te lezen, Dank voor het delen.

  Reageer

  Ja, vond het ook heel bijzonder om die verandering bij mezelf te bemerken! groetjes Jaap

  Reageer

  Heel mooi voorbeeld van vertrouwen!!! Je verhaal bij 365 heeft indruk gemaakt! Dankjewel!!

  Reageer

  Fijn om te horen Mirian en graag gedaan!

  Reageer

  Straf verhaal en al helemaal straf om er rustig bij te blijven en te vertrouwen op een goede afloop. Daar heb ik bewondering voor. Dit was dus op het laatste ook een heus carlosmoment :)

  Reageer

  Zeker weten. Niet makkelijk, wel waardevol. Zelf de keuze maken waar je de focus op legt en wat je wil laten groeien. :-) groetjes Jaap

  Reageer

  Bedankt Jaap voor uw reactie. Daar word ik ook blij van. En we hebben weer iets bijgeleerd eh. Ook dat zijn 2 carlosmomentjes ! Joepie!!! :))

  Reageer

  Bonus! ;-) We kunnen niet genoeg Carlosmomentjes hebben :) groetjes, Jaap

  Reageer

  Kijk! Van zo'n verhaal word/blijf ik weer blij.

  Reageer

  Toch mooi, hoe je van zelfs een boete blij kan worden :-)

  Reageer

  Mooi verhaal Jaap.

  Reageer

  Dank je Ton! :-)

  Reageer

  Vertrouwen verbind :) Mooi om te lezen smilemoment

  Reageer

  Soms heb je inderdaad iets meer vertrouwen nodig dan je op het eerste gezicht denkt. En hou je er nog eens een mooie herinnering aan over :)

  Reageer

  Mooi verhaal Jaap en zo sterk dat je los laat wat energie kost waar niets voor terug komt. Ik kan nog veel van je leren en ik blijf je volgen.

  Reageer

  Onze energie is kostbaar, Annelies. En alles heeft waarde, zelfs de minder leuke dingen! ;) Bijzonder dat ik je mag inspireren en superleuk dat je me volgt! :) Nog een heel fijne dag! Groetjes, Jaap

  Reageer