• Gratis e-boek: ontdek de kracht van het kleine

 • cover gratis mini boek ontdek de kracht van het kleine

  Ik heb een droom. Een ‘kleine’ droom. Een droom waar ik mijn leven aan wil en kan wijden. Die droom is: iedereen op de wereld de kracht van een Carlosmomentje laten ervaren.

  Een Carlosmomentje is een op het eerste oog klein gebaar, dat ontzettend veel voor een ander kan betekenen. Het zijn de kleine dingen die echt het verschil maken. Ik heb ze vernoemd naar de Portugese broeder die mij in de heftige periode na een zwaar duikongeval bijstond op de intensive care. Met een hand op mijn schouder tijdens een paniekaanval. Een simpel gebaar waar hij op dat moment niet eens bij stilstond, maar dat wel mijn leven veranderde. Doordat ik het gevoel had dat ik werd gezien en dat iemand me begreep.


  Carlosmomentjes zijn overal

  Ik ben er daarna op gaan letten, op dat soort momenten. En ze zijn echt overal: bij de bakker, op straat, in een restaurant, thuis en op het werk. De ene levensgroot qua impact. De andere tovert ‘alleen maar’ een onverwacht warme glimlach op het gezicht van de ander. En op je eigen gezicht. Want het gaat om een gebaar dat jou vrijwel geen moeite kost om te geven. Het komt als vanzelf. Gewoon iets kleins dat de verwachtingen overtreft, op zakelijk gebied of privé. Dat ene dingetje waarover je ’s avonds enthousiast kunt vertellen bij het eten, op een feestje of soms zelfs nog jaren later.

  Stuur mij het gratis e-boek over de Carlosmomentjes:

  Ja, ik kan kleine dingen doen

  Na mijn duikongeval ben ik ze niet alleen gaan zien, ik ben die Carlosmomentjes ook gaan delen en vieren. In mijn eigen leven en inmiddels ook zakelijk in honderden presentaties. En het mooie is: het raakt iedereen die ervan hoort. Veel mensen zijn er al mee aan de slag gegaan. Het kost geen tijd en levert enorm veel op, maar dan moet je er wel even bij stil staan. Precies dat is in ons drukke leven wel een kleine uitdaging. In die grote, immens snel veranderende buitenwereld lijkt het effect van één persoon soms erg klein. Wie ben ik in deze immens grote wereld, organisatie of groep mensen? Wie ben ik om het verschil te maken? De grootste verandering in mijn leven kwam door te accepteren: ‘Ja, ik kan kleine dingen doen’.
  En als die kleine dingen belangrijk zijn, dan heb je opeens je eigen leven weer in de hand.

  In iedereen zit een Carlos

  Via kleine dingen op weg gaan. Dingen veranderen. Effect hebben. En vooral mooie dingen doen. Ik geloof dat er in iedereen een Carlos zit en iedereen op zijn of haar manier wat moois kan doen. En het grappige is, wat je geeft komt ook weer terug. In het kwadraat.

  Gratis mini-boek voor jou

  Om meer mensen te inspireren en te raken met de Carlosmomentjes heb ik een gratis e-boek geschreven. Helemaal gratis? Ja, helemaal gratis. Omdat ik geloof dat als meer mensen oprecht gaan kijken naar wat voor moois zij kunnen doen met kleine dingen, we de wereld samen echt kunnen veranderen. Of in ieder geval jij jouw wereld. Veel succes en geniet ervan!

  Gratis doorlezen in het mooie e-boek over de Carlosmomentjes?:

  kleine dingen maken het verschil