•  Echo geluksmaximalisatieOns Carlosmomentje

  In een vorige column vertelde ik al dat wij een bijzonder Carlosmomentje verwachten dit jaar. En bijna is het zo ver: Evelien en ik worden mama en papa!
  Inmiddels is Evelien met zwangerschapsverlof en ook ik heb een verlofperiode ingebouwd om echt met rust naar dit bijzondere moment toe te kunnen leven.

   

  Winstmaximalisatie

  winstmaximalisatieMijn vaderschapsverlof betekent voor mij ook een dikke maand niet optreden. Niet optreden betekent ook: geen inkomsten. Tijdens mijn studie International management draaiden de colleges bijna altijd om winstmaximalisatie. Geld en ondernemen leken onlosmakelijk verbonden. De focus lag op beweging en groei. Zoeken naar nieuwe manieren, meer klanten. Maar waar ligt de grens? Daar werd nooit over gesproken. Op dit moment draait ons leven ook om beweging en groei. Maar dat levert een heel andere rijkdom op. Geluksmaximalisatie. En die is onbetaalbaar. Over winst gesproken!

  Loslaten

  Waarom doe je ook alweer wat jij doet (geld even buiten beschouwing gelaten)? En op wat voor manier draag jij bij? Welke dingen doen er voor jou echt toe? Welke mensen zijn voor jou echt belangrijk? Wat wil jij nu graag doen in je leven? Misschien goed om eens bij stil te staan. Want de trein blijft vaak maar doordenderen. Op een gegeven moment ben je 80-90 uur per week bezig. Ik heb inmiddels de ervaring dat wat je los laat naar je toe komt (zelfs in ons geval het mogen krijgen van kinderen). Pak die rust. Sta even stil. Voel wat jij kan doen om je geluk te vergroten. Op dit moment en in de toekomst. Wat is voor jou belangrijk?

  Babykamer gelukGeluksmaximalisatie

  Onze kleine ‘geluksmaximalisatie’ groeit gestaag door en aan beweging geen gebrek. Bij de laatste echo draaide hij steeds weg en waren drie dames druk bezig om hem goed in beeld te krijgen. Echt een kind van zijn vader: hij is nog niet eens geboren of hij houdt al drie vrouwen voor het lapje. Dat wordt wat als hij straks geboren is! Tot die tijd geniet ik nog even lekker van de rust, mijn vaderschapsverlof kan van start. Want dit is voor mij wat belangrijk is, wat er echt toe doet. Kleine dingen maken echt het verschil!

   

  Wat is jouw geluksmaximalisatie? Laat het hieronder weten! 🙂

   

  Lessen in leven
  Een jaar vol Carlosmomentjes
 • 14 Reacties

  Heel veel geluk voor de komende tijd en geniet ervan want voor je het weet is het kleine eraf. Liefs Astrid

  Reageer

  Dank je wel, we genieten volop! :D groetjes, Jaap

  Reageer

  Geluk zit in zo veel kleine dingen. Bijna te veel om op te noemen. Maar een van de allerbelangrijkste en allermooiste gelukgsmomenten/maxialisatie is mijn volwassen dochter. Nog steeds geven we elkaar vaak een knuffel. Haar gezicht is voor mij een open boek.

  Reageer

  Wat mooi Esther, dank je wel voor het delen! :) Geniet van al het moois en deze bijzondere geluksmaximalisatie! ;-) Groetjes, jaap

  Reageer

  hartelijk gefeliciteerd met het zeer goede nieuws , een eerste clowntje bressers op komst ! blij dit te mogen vernemen . ik wens je alvast met jullie drietjes een heel gelukkig leven . GENIET ERVAN!!!

  Reageer

  Dat doen we zeker Ann, dank je wel! :-) Groetjes, jaap

  Reageer

  Geniet samen heel veel van jullie zwanger schnaps verlof veel liefs Pieter Wilhelmien 😴😴🤗🤗

  Reageer

  Dank je wel, we genieten intens! :-)

  Reageer

  Vanmorgen bij mijn oom in het hospice geweest om afscheid van hem te nemen. Mijn oom voelt zich geborgen in zijn geloof en de vrede die het hem geeft. Hij pakt mijn hand vast, geeft aan dat hij het heerlijk vind om handen vast te houden en ik omvat zijn hand met mijn beide handen. Mijn oom zegt dat hij zo moe is, en klaar om te sterven.......Jullie weten zegt hij, hoeveel ik van bloemen hou en ik altijd bezig ben om juist de kleine stekjes te verzorgen en ze te laten groeien en bloeien. Onze lieve heer heeft me uitgenodigd om boven ook voor de bloemen te komen zorgen en het is daar zo prachtig! Jullie moeten niet verdrietig zijn als ik er niet meer ben! Tranen van ontroering rollen over mijn wangen, mijn oom opent zijn ogen en merkt gortdroog op....Tja maar er is nog nooit iemand terug gekomen hé, maar jullie hebben iig de preek gehad. Misschien niet helemaal in de lijn van een Carlosmomentje, maar het kleurde een onvergetelijke dag! Lieve Jaap en Evelien, ik wens jullie heel veel genieten toe van de kleine spruit nog in de buik van mama en wens jullie ontelbare Carlosmomentjes toe! XXX Liefs Wilma Heel veel

  Reageer

  Beste Wilma, dank je wel voor het delen van dit bijzondere moment. Wat ontzettend mooi en ontroerend! En wat fijn dat jouw oom ook zo met jou deelt en hij jou daarmee weer een heel mooi moment mag geven. Zeer zeker een heel bijzonder Carlosmoment! Heel veel sterkte de komende tijd en dank voor de lieve wensen :-) groetjes, Jaap

  Reageer

  Alle Geluk van de wereld gewenst en alle Zegen van Boven. Heb het goed samen, en feliciteer de kleine van mij met zijn ouders!

  Reageer

  Haha, we zullen hem zeker feliciteren en dankjewel voor de gelukwensen! groetjes Jaap

  Reageer

  Mijn geluksmaximalisatie weegt 3 kilo. Nee geen baby, maar een klein dwergkeesje genaamd Suus. Ze heeft me na, in december 2017 3 herseninfarcten te hebben gehad, door heel veel lange dagen gesleept. Gewoon door bij me te liggen, en me bezig te houden met spelen en verzorgen. In september wil ik haar laten dekken en een reutje houden. Die gaat dan gegarandeerd Carlos heten😀.

  Reageer

  Wat mooi Jet, dank je wel voor het delen! Ook kleine dwergkeesjes kunnen grote verschillen maken! :D Geniet van Suus (en straks ook van Carlos! ;)) Groetjes, Jaap

  Reageer