• Op school en later in ons werk leren we allerlei handige lessen en theorieën. Toen ik nog studeerde – ik deed International management in Tilburg – draaiden de colleges bijna altijd om winstmaximalisatie. De focus lag op beweging en groei. Altijd op zoek naar nog meer klanten. Nog meer omzet. Nog meer doen. Maar hoe zit het met gelukkig worden, je als mens ontwikkelen? Daar ligt meestal veel minder de nadruk op. Terwijl het daar uiteindelijk allemaal om draait.

  Bram BressersRijkdom

  Op dit moment voelt het alsof ik niet gelukkiger kan worden. In een draagzak tegen mijn borst ligt onze zoon Bram Bressers vol overgave te slapen. Ik zie hoe zijn kleine lijfje bij elke ademteug helemaal beweegt. Elke dag gebeurt er iets nieuws, kan hij weer iets anders. Nu al trappelt hij met zijn voetjes. Dat kan hij in elk geval al beter dan zijn vader. Hij opent zijn oogjes, ziet me en trakteert me op de prachtigste lach die je maar kunt bedenken. Ook nu gaat het dus om beweging en groei. Maar die leveren een heel andere vorm van rijkdom op. Geluksmaximalisatie. En die is onbetaalbaar.

  Een paar pond puur geluk

  Mijn vaderschapsverlof betekende voor mij een dikke maand niet optreden. Niet optreden betekent ook: geen inkomsten. Maar soms ligt de focus even op andere dingen. Dan is het tijd om prioriteiten te stellen. Zoals een schone luier op zijn tijd. Een spuugdoekje in de buurt. Of gewoon zitten met je slapende zoon op je borst. Even pas op de plaats maken. En in stille verwondering bedenken hoe groot dit wonder is. Een paar pond puur geluk. Ik neem nu alle tijd om te genieten van mijn gezin. Om extra te knuffelen met onze zoon. Om vol trots en bewondering te kijken naar mijn vrouw Evelien als ik zie hoe ze hem voedt of met hem in de weer is.

  Jaap Bressers vaderBeweging en groei

  Soms, als mijn gedachten afdwalen naar de toekomst, kan ik heel even in de stress schieten. Kan ik hem wel helpen of doe ik wel genoeg? Wat voor dingen staan hem nog te wachten? Want in die grote wereld daar buiten verandert zoveel. Maar als ik dan zie hoe hij vol vertrouwen om zich heen kijkt en zich bij ons helemaal veilig voelt, dan weet ik: het komt wel goed. Met z’n drieën kunnen we alles aan. En ik ben heel benieuwd wat ik nog van hem kan leren over het leven.

  Of je nu wel geen kinderen hebt, geniet van de kleine dingen om je heen. Denk weer eens terug aan waar je als kind blij van werd. En neem eens de tijd om daar weer van te genieten. Rol van een heuvel af, vouw papieren vliegtuigjes, volg een vlinder in de lucht of kijk naar de figuren in de wolken. Leg je focus op beweging en groei. Maar dan net even anders.

  Dan ga ik nu nog even genieten van Bram 😉

   

   

   

  160km aan Carlosmomentjes
  Jaap wordt vader
 • 32 Reacties

  wat een genot om te lezen :-) dank je wel voor je mooie woorden. groetjes Linda

  Reageer

  Dank je wel Linda, wat fijn dat ik je heb mogen inspireren :)

  Reageer

  fijn dat je zo gelukkig bent!! je bent een voorbeeld voor velen. geniet met volle teugen! en ja t gaat zeker allemaal goedkomen. groetjes miep

  Reageer

  Hoi Miep, dank je wel, dat doen we zeker! :D Groetjes, jaap

  Reageer

  Heerlijk om te lezen dat jullie zo genieten van die grote kleine Bram. Elle dag weer nieuwe dingen. En nu het belangrijkste in je leven is. Gelukkig verandert dat nooit. Dezelfde ervaring had ik met onze 3 kinderen. Ze zijn inmiddelz 24-25 en 26 maar nog steeds mijn grootste bezit én leerschool van het leven. Ik ben nu bijna 10 maanden oma van een kleindochter. Ook zij laat me iedere keer weer verbazen. En als ik dan straalverliefd tegen haar zeg.....zal ik jou bakken en opeten lekker ding ...lacht ze(gelukkig) zo heerlijk onbezorgd naar me. Geniet.... al wat je geleerd hebt, P/s er komt nog een tijd dat je zeker weet dat kinderbijslag omkoopgeld van de overheid is , dat je je kinderen toch niet wegdoet 😉

  Reageer

  Prachtig Jet, dank je wel voor je bijzondere reactie! Geniet van alle kinderen en kleinkinderen, oma's zijn minstens zo belangrijk als mama's :) P.S.: Bram is zeker een blijvertje! ;)

  Reageer

  kinderen is hét mooiste in een mensen leven.je kunt er intens van genieten.en later als je opa mag worden is ook weer intens.ik heb er nu 5 en nr 6 is op komst.dat is mooi zo een kinderschare daar wordt je blij van.het gaat jullie goed.

  Reageer

  Dank je wel Maarten, we genieten intens! En alvast gefeliciteerd met je 6e opa-schap! :D

  Reageer

  Geluk zit in kleine dingen! Genieten van wat je hebt en tevreden zijn. Je verhaal had ik net nodig.....soms valt het niet mee.

  Reageer

  Fijn dat ik je mag inspireren Ans, het zijn absoluut de kleine dingen die het verschil maken! :)

  Reageer

  Wat heb je dit weer prachtig verwoord Jaap. Heel veel geluk en steeds meer genieten met z'n drietjes van dit wonder!

  Reageer

  Zeker weten! Dank je wel Gert! :D

  Reageer

  Gefeliciteerd met Bram Dit is GOUD waard

  Reageer

  Dank je wel!!!! :D

  Reageer

  Geniet van dit wonder(baarlijke) en ik lees dat jullie dat heel fijn doen! Gefeliciteerd met Bram, en zoals je al deelt.... Onschatbare Waarde, daar kan geen inkomen tegen op! GENIET en Bewonder en Verwonder... Leven Is Verwarrend Eenvoudig 💙💚💛🧡💜❤

  Reageer

  Het is prachtig! Dank je wel Coriene! :D

  Reageer

  Hoi Jaap, ik heb jouw verhaal eergisteren weer mogen horen... weer adembenemend. Ik zit in het onderwijsproject van 365 dagen succesvol en wij brengen de methodiek naar het onderwijs, zodat jullien (ik ben ook brabants ;) ) Bram kan genieten van gelukslessen en eigen ontwikkeling. Heb je zin om mee te doen? Het zou super zijn! Samen komen we verder.... :) Lieve groet, ingrid. En een kusje op het voorhoofd van Bram.

  Reageer

  Hoi Ingrid, wat een super leuk idee! Ik mail je, zou erg bijzonder zijn dit ook bij de jeugd te laten landen. groetjes Jaap

  Reageer

  Jullie zo samen zien geeft mij energie. Ook ben ik zo blij voor jullie met dit wondertje!

  Reageer

  Wat lief, dank je wel Dorien!! :D

  Reageer

  Het zijn de kleine dingen in het leven Die je geluk zullen geven. Je beseft dit pas als je iets niet meer kan Geniet van datgene wat je wel kan . Geef elkaar de ruimte voor ieders talent Dan besef je waarom je op deze wereld bent.

  Reageer

  Dank je wel voor je mooie reactie! Helemaal waar! :D

  Reageer

  Wat weet je het mooi te verwoorden Jaap. Ontroerend. Heel veel geluk jullie saampjes.

  Reageer

  Dank je wel Betsy! :D Groetjes, jaap

  Reageer

  Prachtig, Dit genieten, van het meest elementaire wat we hebben, het leven! Blijf er iedere dag de tijd voor nemen, helaas zijn we genoodzaakt om maar al te vaak afstand te nemen, en toch terug te vallen in de harde realiteit van de rechten en de plichten....

  Reageer

  Dankjewel Leny. Gelukkig is het heel menselijk om het af en toe te vergeten en dus ook helemaal ok. Voor mij is het de kunst dit zo tijdig mogelijk in te zien dat ik weer even afgeleid ben, oeps zeggen en weer terug richting de balans. Er is zoveel moois en waardevols om van te genieten, het is er in alle soorten en maten en alle vormen. Voor ieder wat wils, dus geniet ervan! Lieve groetjes Jaap

  Reageer

  Hoi Jaap, Afgelopen weekend mocht ik en met mij nog velen, luisteren naar jouw verhaal tijdens ons Jaarprogrammaweekend van 365. Wat ben jij een inspirerende man en verteller. En ja, jouw zoon kan nog heel veel leren van jou! Misschien niet letterlijk de eerste stapjes, maar wel de figuurlijke eerste stapjes in een bewust mens- en kindzijn! Heb een liefdevolle toekomst samen! Groetjes Gerda

  Reageer

  Hoi Gerda, gaaf dat ik je heb mogen inspireren bij 365! En dat is helemaal waar, we kunnen veel van elkaar leren! :D Groetjes, Jaap

  Reageer

  Hoi Jaap en Evelien!! Jullie prachtige zoon is geboren!!!! Van harte gefeliciteerd met dit mooie geluk!! Ik was een vd eerste die van zijn komst op de hoogte was (in Portugal, Algarve weet je nog?) en nu is hij daar! De hele tijd alleen maar naar hem kijken geeft je dat bijzondere geluksgevoel! Heerlijk he!!! Ik wens jullie heel veel geluk(momentje) met jullie 3-tjes!!! Hartelijke groeten! Tineke

  Reageer

  Dank je wel Tineke, ja het is zo bijzonder! We genieten ontzettend met zijn 3-en :D Groetjes, Jaap, Evelien en Bram ;)

  Reageer

  Hallo Jaap, ik mocht gisteren genieten van je bijzondere en inspirerende boodschap bij Stichting de Wever. Dankjewel voor het delen en meegeven van jouw krachtige en positieve energie. Ik wens je alle geluk van de wereld toe, Dat die meestal heel dicht bij jezelf te vinden is. We zoeken vaak verder weg en vergeten te kijken wat vlak vóór ons al aanwezig is. Ik ga je boek lezen en delen met anderen. Met hartelijke groet van mij, Nel

  Reageer

  Dank je wel voor je mooie bericht, Nel! En wat fijn dat ik je heb mogen inspireren vorige week :-) Het zijn vaak de kleine dingen die het verschil maken en waar het geluk (ook) zit, soms heel letterlijk ;-) (zoals bij de kleine Bram) Geniet van het boek en alle mooie Carlosmomentjes! Groetjes, Jaap

  Reageer