• Ik heb het al wel eens eerder gezegd: mijn droom is om de hele wereld kennis te laten maken met Carlosmomentjes. Zodat we met zijn allen die wereld net een beetje fijner en mooier maken. Voor onszelf en voor elkaar. Nu is de hele wereld best een grote droom. Het helpt als je die hele grote droom opknipt in kleine droompjes. Daar zijn er al een paar van uitgekomen, zoals mijn boek – nu ook in de Engelse vertaling! – en de facebookpagina over de Carlosmomentjes. De volgende stap: Carlosmomentjes in de Dikke van Dale.

  Carlosmomentjes zijn van iedereen

  Hoe gaaf zou dat zijn: Carlosmomentjes als officieel woord. Nou is die vermelding in de Van Dale geen doel op zich. Maar zodra je een woord hebt voor dit soort momenten, dat je met elkaar deelt, dan kun je het er ook makkelijker over hebben. Dan is het ook niet meer alleen van mij, maar wordt het een woord van iedereen. Met als logisch gevolg dat je elkaar ook eerder gaat bedanken zodra er iets moois gebeurt. En dat je ze actief gaat creëren, die Carlosmomentjes.

  Hoe kom je in de Dikke Van Dale?

  Om in de Van Dale te komen, moet een woord algemeen bekend en ingeburgerd zijn. Dat betekent dat het gedurende drie jaar regelmatig voorkomt in algemeen schriftelijk algemeen taalgebruik en gemakkelijk toegankelijk is voor veel mensen.
  Dus hoe meer mensen het gaan gebruiken en delen, hoe beter! Naast mijn eigen boek ben ik heel blij dat drie andere schrijvers het ook al in hun boek hebben vermeld: Hannah Cuppen, Luc van Bussel en Guido Weijers.

  Ambassadeur

  Guido Weijers begint een echte Carlosmomentjes-ambassadeur te worden: onlangs was hij te gast bij Omroep Brabant, voor het Denk Groter Debat. In die uitzending legde hij uitgebreid uit wat Carlosmomentjes zijn en vroeg zelfs het publiek naar hun momentjes. Kijk hier maar eens! Help je mee Carlosmomentjes te delen? Wie weet komen we ze dan over drie jaar tegen in De Dikke van Dale! 🙂

  Guido Weijers over Carlosmomentjes tijdens het “Denk Groter Debat” (Jaap vanaf 27min. en 17 sec.)

  Carlosmomentjes de ether in
  Mijn optreden bij TedX