• We zijn altijd op zoek naar mensen die willen helpen het Carlosmomentje te verspreiden, bekender te maken. En regelmatig krijgen wij heel bijzondere voorstellen. Supertof!! De vraag die wij eigenlijk altijd stellen is ‘Hoe kan jij met jouw netwerk en unieke talenten de Carlosmomentjes verder verspreiden, zodat jij daar ook zelf blij van wordt?’.

  Jacqueline had een wel heel bijzonder antwoord en zo kregen wij begin dit jaar een mail met haar idee: de Nijmeegse Vierdaagse lopen voor Stichting Carlosmomentjes! 😀  In deze column blikt ze terug op deze bijzondere Vierdaagse-editie en wij kijken alvast uit naar volgend jaar: een groepje CarlosmomentjesAmbassadeurs mèt Frits Wester voorop?! 😉

  Carlosmomentjes in de Nijmeegse VierdaagseCarlosmomentjes in de Nijmeegse Vierdaagse

  “Begin van dit jaar heb ik meegedaan aan de Carlosmomentjes Challenge, heerlijk 30 dagen lang! Na de challenge kreeg ik het idee om de Carlosmomentjes, tijdens het lopen van mijn zesde Nijmeegse Vierdaagse, meer bekendheid te geven! Ik kreeg een opvallend rood T-shirt met logo en een stapeltje Carlosmomentjeskaartjes mee, ik heb verder mijn tas nog wat gepimpt en met een heel goed gevoel ben ik vorige week afgereisd naar Nijmegen!

  Bijzondere gesprekken

  Ik verbleef op een groepsaccommodatie met ongeveer 100 wandelaars en de wandelingen loop ik alleen (tussen 45000 anderen), dus ik heb alle mogelijkheden om tijdens het lopen en tijdens de pauzes gesprekjes aan te knopen met andere wandelaars. Heel veel mensen vroegen natuurlijk wat Carlosmomentjes zijn. Al wandelend volgden leuke gesprekjes van heel vrolijk tot ook heel ontroerend.

  VierdaagseElke dag ben ik een kerkje binnen gegaan op het parcours en daar een kaarsje aangestoken voor iedereen die het nodig heeft. Ik sprak met de pastoor en mocht een Carloskaartje op het prikbord in de kerk ophangen!

  Ik kwam RTL4 verslaggever Frits Wester tegen. Hij had het redelijk zwaar en vond de Carlosmomentjes erg mooi. Hij nam het Carlosmomentjeskaartje dankbaar aan.

  Een echtpaar dat de Vierdaagse liep was heel benieuwd naar de Carlosmomentjes. Na een gesprek namen ze het Carloskaartje aan en vroegen of ze mij ook een kaartje mochten aanbieden van een stichting voor stamcelkanker, daar was hun dochter aan overleden. Ze wilden mij op hun beurt een “Esmeemomentje” geven.

  Twee vrolijke wandelende zussen van rond de zestig sprak ik op het terras bij de bakker. Ook zij waren heel benieuwd en vertelden: ‘…vroeger, toen we nog geen mobiel hadden en we het allemaal niet zo druk hadden, waren er meer “Carlosmomentjes”.

  Een mevrouw worstelde met haar rugtas die niet goed zat, ik vroeg of ik kon helpen. Het gevolg: we hebben zeker een uur gepraat :). Ze liep voor het eerst de Vierdaagse en deed het voor haar overleden man, want wat zou hij trots zijn op haar! Ik gaf haar een Carloskaartje en ze zei: ‘jij hebt me zeker zo’n moment gegeven en dat kaartje stuur ik naar mijn dementerende moeder, want ze is zo blij met post’.

  Een bad van Carlosmomentjes

  Naast alle mooie gesprekken heb ik mensen, die het zichtbaar moeilijk hadden, gevraagd of ik ze een Carlosmomentje mocht geven. Ik heb een paar oudere wandelaars een stukje aan de arm meegenomen, een zout dropje gegeven, geholpen om drinkflessen weer terug in de tas te doen, een opbeurend praatje of soms alleen maar een arm om iemand heen… echt de kleine dingen die er dan heel erg toe doen!

  Carlosmomentjes zonnebloemDe Vierdaagse is een bad van Carlosmomentjes. Al die toeschouwers met hun applaus, aanmoedigingen, vrolijke muziek, lieve kinderen met bakjes met komkommer, snoepjes en fruit. De bemoedigende woorden, wandelaars die elkaar steunen, helpen en oppeppen…. Het was een prachtige Vierdaagse, ik heb heerlijk gewandeld en het was een eer om het Carlos-gevoel te mogen uitdragen. Het zou leuk zijn als er misschien ooit nog een groepje zou zijn van die rode shirtjes!! 🙂 ”

   

  Heb jij ook een gaaf idee?

  Heb jij ook een gaaf idee hoe jij, met jouw unieke talenten en op een manier waar jij zelf ook heel blij van wordt, het Carlosmomentjes verder kunt helpen verspreiden? Heel tof! We horen graag je ideeën via info@carlosmomentjes.nl! 😀

  Meer weten over de Carlosmomentjes Stichting en de 30 dagen Carlosmomentjes Challenge? www.carlosmomentjes.nl!

   

  Duurzaamheid met een glimlach
  Een paar pond puur geluk
 • 2 Reacties

  Super mooi verhaal van Jacquline ze heeft me er al mee besmet vraag me iedere dag af wat de carlosmomentjes met me doen. Word er vrolijker en rustiger door Jacquline is zo'n lieve meid

  Reageer

  Geweldig Coby, wat gaaf dat Jacqueline ook jou al heeft mogen "besmetten" met de Carlosmomentjes en dat het je zoveel brengt! Geniet van al het moois :D Groetjes, Jaap

  Reageer